5 gyakori hiba, amit elkövethettek az esküvőszervezés alatt

Esküvőszervezőként a fő feladatunk mindent kézbentartani, hogy a lenti hibák egyike se történhessen meg, de azoknak, akik saját maguk szervezik az esküvőjüket bizony meggyűlhet a bajuk a lent felsorolt problémákkal. Reméljük találtok olyan információkat cikkünkben, amit hasznosítani tudtok az esküvőtök szervezésekor. 

 

1. Nem tervezitek meg a költségvetést

Bizony ez egy kulcsfontosságú teendő, amit a szervezés megkezdésekor érdemes alaposan átbeszélni. Persze tudjuk, hogy laikusként nehéz megjósolni a szolgáltatók árazását, akiknek nincsen esküvőszervezője, hogy tájékoztassa a költségekről, azoknak azt javasoljuk, hogy érdeklődjenek azoknál a barátiaknál, családtagjaiknál, akik a közelmúltban esküdtek. A budget meghatározása különösen fontos, ha nem szeretnétek az esküvő előtt heteket a pénzügyeken való stresszeléssel tölteni.

2. Nem foglaltok időben

Biztosan hallottátok a környeztetekben, hogy mennyire fontos időben lecsapni helyszínekre, szolgáltatókra. Nem győzzük mi is hangsúlyozni ennek a jelentősségét, hiszen ha időben kezditek a foglalást, annál tutibb, hogy a legjobb csapat áll majd mögöttetek a nagy napon. Persze vannak szolgáltatók, akik ősszel nyitják csak meg a jövő évi naptáraitokat, de vannak olyanok is, akikhez akár ha két évvel az esküvő előtt próbálsz lefoglalni már elkéstél. Ezekről feltétlenül tájékozódj!

3. Nincsen B terved

Ezt leginkább a helyszínválasztásra értjük, hiszen nem egy olyan esetet láttunk már, hogy valaki biztos volt benne, hogy júliusban nem esik az eső és bátran tervezte az esküvőjét a szabad ég alá, ami végül aztán teljesen elázott. Próbálj helyszínbejáráskor erre is gondolni, mindenképp kérd ki a helyi kapcsolattartót, hogy mi történik, ha leszakad az ég és fontos, hogy a B tervvel is elégedett legyél.

Kép: Larissa Cleveland Photography

4. Nem választasz profi csapatot

Könyörögve kérjük, hogy ne válassz azért ismerőst, barátot esküvői szolgáltatónak, mert nem akarod megbántani vagy mert spórolni akarsz! Tudjuk, hogy nagyon elszálltak itt-ott az árak, de könnyen megégethetitek magatokat, ha nem profik között válogattok, ami amúgy nem feltétlen jelenti, hogy mélyen a zsebetekbe kell nyúlni. Válasszatok körültekintően.

5. Nem élvezitek ezt az időszakot

A legfontosabbat hagytuk a végére! Tudjuk, hogy az esküvőszervezés stresszes időszak, de a sok teendő ne vigyen el titeket negatív irányba. Ez egy vissza nem térő alkalom és maga a szervezés is, amit próbáljatok a lehető legjobban kiélvezni. Ha mindenre elegendő időt hagytok és alaposan ügyeltek a részletekre, akkor több figyelmet fordíthattok az esemény valódi lényegére, ami a szerelmetek ünneplése.

Hasonló bejegyzések