Éjféli menü extrázva

Pörkölt, töltött káposzta, sültes tál. Csak néhány példa egy tradicionális, magyar éjféli menüre. Sokan szeretik ezeket az ételeket, viszont sokszor már kissé unalmasak. Hogyha ti szeretnétek valami izgalmasabb fogást felszolgálni, akkor a cikkünkből elleshettek néhány ötletet. Fontos az éjféli menünél, hogy könnyen és gyorsan fogyasztható legyen, hogy ne zökkentse ki a vendégeket a bulizásból, illetve fontos a szénhidrát tatalma, hiszen így segít az alkohol felszívásában.

 

Pizza

Mindenkinek ismerős érzés beugrani egy 0-24-es pizzázóba a buliból hazafele menet. Egyszerű étel, hiszen elegendő egy kézzel fogni, illetve nincs olyan ember a világon, aki ne szeretné. Sok magyarországi helyszín kezdett el pizzákat készíteni, érdeklődjetek ti is, hogy van-e erre lehetőségetek a kiválasztott helyszíneteken. Fontos. hogy igazán csak frissen, melegen finom.

Forrás: Talia Jensen , Martha Stewart

Hamburger hasábburgonyával

Ha már street foodnál tartunk, akkor elsők között kell megemlítenünk mindenki nagy kedvencét: a hamburgert sült krumplival. Amellett, hogy nagyon finom, még az italt is segít kicsit felszívni a vendégek gyomrában, így a buli sem ér idő előtt véget. A tálalásban legyetek szuper kreatívak, válasszatok logózott elviteles tartót, vagy akár kosárkát, mint egy igazi gyorsétteremben.

Forrás: Pinterest, I do yall

Szendvics

Szintén egy jolly joker választás, könnyű kreatívnak lenni, hiszen millió fajtája létezik, a ti ízvilágotok szerint állíthatjátok össze. Tánc közben nem kell leülnie a vendégeknek, csak felkapnak egy szendót és folytatódhat is a buli. A mi kedvencünk a grill sajtos, de lehet hagyományos, magyaros változat is, vagy akár vegán is.

Forrás: Style me Pretty, Pinterest

Taco

Ez az isteni mexikói étel még sokak számára idegen lehet, de épp ezért szuper választás, ha valami különlegessel szeretnétek előrukkolni. Legyen éjféltől hajnali egyig mexikói óra, jöhet sorban a tequila és a taco. Amellett, hogy brutál finom még látványos is.

Forrás: Rebecca Yale, Melani Lust

Perec

Egy finom puha perec tökéletes étel lehet az estére. Itt is figyeljetek a szervírozásra, helyezzétek a melegítő állványt a táncparkett közelébe, hogy a vendégeknek könnyen hozzáférhessenek. Mi azt javasoljuk, hogy néhány szószt is tegyetek mellé mártogatósnak.

Forrás: Török-Bognár Reni, Christian Oth

Popocorn és nachos

Kedvenc mozis kajáidat is felszolgálhatod éjféli menüként, a popcorn és a nachos is szuper esti snack a buli mellé. Dizájnos lehet a szervírozása, sőt már sok olyan cég is van, akik külön kis kocsival hozzák a popcorn gépet, így frissen és melegen tudjátok fogyasztani.

Forrás: Elegant Wedding, Csin-Csin a Proseccocsi 

Hot dog

Frappáns, klasszikus fogás a hot dog a táncparketten. A vendégek lendületben maradhatnak, csak felkapják és már fogyaszthatják is. Lehet különböző feltétekkel elkészíteni, így egy kis csavart is kaphat a megszokott verziója. A vegán kiadása pedig a mi kedvencünk.

Forrás: Pinterest, Style me Pretty

Palacsinta

Elsőre furcsán hangozhat, de a palacsinta épp olyan nagyszerű éjféli falat lehet, mint a korábban leírtak. Kérjetek a cateringtől cuki kis amerikai palacsintákat, extra szószokkal, gyümölcsökkel. Lehet sós és édes változata is.

Forrás:Blair Schluter, Emma Loves Weddings

Sushi

Nem hiányozhat a listáról a sushi, ami szintén a könnyű fogyasztásának köszönhetően kítünő választás az éjféli menühöz, ráadásul ad egy kis egzotikus vonalat is a rendezvénynek. Természetesen jobban kell figyelni a tálalásra, mivel hűtést igényel, főleg, ha nyers halakat is tartalmaz egy-egy sushitekercs, de úgyis hamar el fog fogyni. 🙂

Forrás: Sj Soirée, Bev Cooks

Hasonló bejegyzések