Eljegyeztek? Íme egy kis ‘hogyan tovább’!

Először is gratulálunk az eljegyzésetekhez, nagyon izgalmas időszak elé néztek! ☺️ Sok pár – teljesen jogosan – nem tudja, hogy mégis merre fele induljon el az eljegyzés után, halogatják a szervezést és esetleg emiatt lecsúsznak olyan helyszínekről, szolgáltatókról, akik tökéletesen passzoltak volna az elképzelésükhöz. Nekik próbálunk most segíteni egy kicsit! Mutatjuk mibe érdemes elsőként belevágnotok az eljegyzés után!
Forrás: Chuy Photography 

A kezdeti SOKK

A friss jegyesek általában a föld felet járnak néhány méterrel, minden rózsaszín és tökéletes! Ezt az időszakot élvezzétek ki és húzzátok el, ameddig csak lehet. Mivel ez az esemény nem csak nektek, de a családotoknak is felejthetetlen pillanat, osztozkodjatok az örömben akár egy eljegyzési buli keretein belül. Ez az időszak rólatok fog szólni, úgyhogy igyekezzetek ezt maximálisan kiélvezni. Hiszen milyen sűrűn történik ilyen az ember életében?

A fő tervek

Ennek a csodás időszaknak már az elején, párhuzamosan is elkezdhetitek átbeszélni a párotokkal, hogy mik is a pontos elképzelések. A fő kérdések: Már jövőre megtartsuk az esküvőt, vagy várjunk egy-két évet? Nagy esküvő legyen vagy kicsi? Mennyit szánunk a nagy napra, mennyit kell spórolnunk hozzá?

Inspirálódás

Nagyon fontos, hogy kicsit belevessétek magatokat az esküvők világába, inspirálódjatok, ötleteket keresgéljetek. Az is jó, ha csak annyit tudtok biztosra, hogy mi az amit biztosan nem akartok. Nyilván az esküvőszervező, a dekoros segíteni fog nektek megvalósítani az álmaitokat, de azért néhány képet érdemes lementetnek a Pinterest oldalatokra. Azt tanácsoljuk, hogy látogassatok el akár magyar, akár külföldi esküvős blogokra, hogy láthassátok a trendeket és az izgalmas megoldásokat.

A tökéletes helyszín felkutatása

Az első lépés foglalás szempontjából egyértelműen a helyszín! Könnyíti a keresést, ha nem ragaszkodtok kifejezetten egy dátumhoz, úgy biztosan találtok szabad napokat egy-egy helyszínen, ha időben kezditek a keresgélést. Általában azt szoktuk javasolni, hogy egy évvel korábban fussanak neki a párok a szervezésnek, de a fél év sem lehetetlen (mi már megszerveztünk esküvőt három hónap alatt is). 🙂 Kérjetek be több helyről árajánlatokat, menjetek el helyszínbejárásokra, hogy átfogó képet kaphassatok arról, hogy mi az, ami az egyikben tetszik a másikban pedig nem. Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy mikre érdemes figyelnetek, ezen a linken találjátok.

Save the date

Hogyha megvan a helyszín és a dátum érdemes kiküldeni a save the date-et a vendégeiteknek! Ez csak egy kis ízelítő a meghívó előtt, hogy tudják, semmiképp se szervezzenek nyaralást erre a napra, illetve nehogy másik esküvőre elígérkezzenek a ti napotokra.

Forrás: PTD

Szolgáltatók lefoglalása

Fontos, hogy olyan szolgáltatókat válasszatok magatok mellé, akik azonosulnak az elképzeléseitekkel és meg tudják valósítani az álmaitokat. Magyarországon az esküvő szakma bármennyire tágnak tűnik, kicsi az a réteg, akik valóban profinak mondható és akiket mi is tiszta szívből tudunk ajánlani. Találkozzatok nyugodtan itt is minél több személlyel és a szakértelem, szimpátia szempontok alapján válasszatok.

A következő lépések

Ezek lennének a legfontosabb momentumok, minden párnak azt javasoljuk, hogy fezalapján induló neki a szervezésnek, hiszen az egész esküvőnek ez az alapja. Minél előbb vágjatok bele, tudjuk, hogy olykor fárasztó és macerás procedúrának tűnhet, de próbáljátok meg kiélvezni minden pillanatát, hiszen hosszú évek múlva úgy fogtok rá visszagondolni, hogy bárcsak újra átélhetnénk!

Ez a cikkünk elsősorban azoknak a pároknak szólt, akik szeretnék maguk intézni a dolgokat éreznek magukban annyi kreativitást, hogy egyedül szervezzék meg az esküvőjüket, viszont azt javasoljuk, hogy személyesen is konzultáljatok esküvőszervezővel, hiszen rengeteg terhet, stresszt tud levenni a vállatokról! ☺️

Kellemes szervezést és csodálatos, felejthetetlen esküvőt kívánunk minden kedves olvasónknak! ❤️

Hasonló bejegyzések