Eljegyzési gyűrű kisokos

Ez a bejegyzésünk rendhagyó módon a leendő vőlegényeknek szól. Bár a hölgyek nagy része ért az ékszerekhez, ez nem mondható el minden férfiről. Kedves Urak, bízunk benne, hogy miután elolvastátok a cikkünket, már nem fogtok elveszni az eljegyzési gyűrűk bonyolult világában. 

Drágakövek

Első körben érdemes tisztázni, hogy számos lehetőségetek van a drágakő kiválasztásakor, melynek leginkább a pénztárca szab határt. Az eljegyzési gyűrű hallatán a legtöbb ember elsőként általában a gyémántra asszociál. Nem is véletlenül, hiszen ez a világ egyik legnépszerűbb drágaköve. Számos fajtája van, választhattok rózsaszín gyémántot, sárgát zöldet, kéket, de akár feketét is. Akik viszont nem a klasszikus mellett tennék le a voksunkat, azoknak ajánljuk a zafír, smaragd vagy rubin gyűrűt is.

Forrás: Navneet Gems

Hogyha nem szeretnétek mélyen a zsebetekbe nyúlni, akkor választhattok féldrágaköveket, illetve cirkóniát is, amik az előbb felsoroltaknál jóval kedvezőbbek, ebben kérjétek az ékszerész segítségét.

Nemesfémek

Érdemes megfigyelned, hogy a barátnőd milyen színű ékszereket hord, hogyha inkább az ezüst szín áll közel hozzá, akkor válassz platinát vagy fehér aranyat (előbbi nagyjából dupla annyiba kerül, mint az utóbbi, de sokkal tartósabb). Hogyha pedig az arany színeket kedveli jobban, akkor a sárga arannyal nem nyúlhatsz mellé. Az elmúlt években nagyon trendinek számított, és még biztosan a kedvencek között lesz az a rózsa arany, magyarán rosé színű gyűrű.

Karátok

A karát a drágakövek tömegének és az arany tisztaságának mérésére szolgáló mértékegység. A „tiszta arany” 24 karátos, ami azt jelenti, hogy az adott fém mennyiség huszonnégy huszonnegyede (azaz 100%-a) van aranyból, míg a 18 karátos aranyötvözet aranytartalma tizennyolc-huszonnegyed rész. Magyarországon a legnépszerűbb a 14, illetve a 18 karátos aranyötvözetek. A gyémántok esetben egy karát (1 ct) 0,20 grammnak felel meg.

Formák

Ez jelenti a drágakő megmunkálásának/csiszolásának módját. A legnépszerűbb a kerek, más néven a brilliáns. Idén nagyon menőnek számít ezen kívül a baguette és a radiant formájú gyűrű is.

Forrás: Finda Ékszer

Halo gyűrű

A halo gyűrű egy olyan technika, amikor a nagyobb, központi kő körül sok apró csiszolt kő helyezkedik el. Ez egy feltűnő, ragyogó gyűrűt eredményez, ami sokkal csillogóbbá és nagyobbá teszi a központi követ, ám a gyémántok száma is megnövekedik, emiatt ez nem a legolcsóbb gyűrűk közé tartozik. Pláne, hogy beszélhetünk dupla és tripla halo-ról is.

Forrás: Tiffany

Költségek

Akik szétnéznek az eljegyzési gyűrű piacon, azok könnyen megijedhetnek, hiszen nem ritkák a 8 számjegyű darabok. (Elizabeth Taylor például egy kb. 8.8 millió Dollár, átszámítva 2 milliárd Forint értékű gyűrűt kapott Richard Burtontől.) Viszont természetesen ez nem az átlag emberek pénztárcájára van szabva. Egy régi mondás úgy tartja, hogy három havi fizetést kell a gyűrűre költeni, ami szintén túlzás lehet. Sokan azt állítják, hogy az egy havi fizetés összegét kell a gyűrűre szánni, viszont nekünk az a véleményünk, hogy mindenki annyit költsön a gyűrűre, amennyit gondol és amennyit megengedhet magának. A kiszemelt hölgy úgysem az árát, hanem a gesztust tartja szem előtt.

Forrás: Life

Méretek

Sok férfi nincsen tisztában (miért is lenne) a kiválasztott hölgy gyűrűméretével. Több bevált praktika is van, hogy kiderítsd mekkora méretet is kell rendelni, az egyik például az, hogy egy madzag segítségével mérd le barátnőd ujját, amikor alszik, de ebben elég sok a hibalehetőség az esetek 90%-ban nem pontos az eredmény. Másik opció, ha elviszed a párod egyik hobbigyűrűjét az ékszerészhez, de egy szemfüles nő ezt biztosan észreveszi. Azt javasoljuk, hogy szerezz be egy gyűrűmérőt, amit poton összegért megszerezhetsz, például innen. A legelterjedtebb női gyűrű méret 6-6,5 és inkább a nagyobb méret felé érdemes téveszteni, hiszen azt könnyen lehet javítani.

Reméljük hasznosnak találtátok a cikkünket, hogyha segítséget kérnétek a lánykérés kimenetelében, vagy az esküvő megszervezésében, akkor keressetek minket bátran a e-mail címen.

Hasonló bejegyzések