Esküvői stílusok

A lánykérés után hamar elérkezik az idő, amikor elkezditek szervezni az esküvőt. Ha nincs még elképzelésetek az esküvő stílusát illetően, hoztunk Nektek egy kis inspirációt. Bármely irányvonalat is választjátok, mi segítünk kihozni belőle a maximumot!

 

Bohém

2017 legnagyobb trendje. A bohém lánybúcsús bejegyzésünkből már ismerős lehet ez a stílus, nagyon népszerű volt idén is és előre megjósolhatjuk, hogy nincs kilátásban az elkövetkező évekre sem a hanyatlása. A bohém stílus összetvetői: élénk szinek, hippis motívumok, természetközeliség, szabadság és a boldogság.

Fényképek: Wed Over Hills

Modern

Azoknak, akik szeretnek naprakészek lenni, és mindig haladnak a korral modern stílusú esküvőt javaslunk. Ez a vonal kerüli a felesleges sallangokat, alapvetően laza és fiatalos. A modern stílus kedvelői jól járnak, hiszen relativ pénztárcabarát megoldás, mivel nem igényel sok virágot. Itt bátran lehet inkább az alakzatokkal kísérletezni, gyakori például a nem megszokott asztalforma.

Fényképek: Mikkel Paige PhotographyJordan Weiland Photography

Romantikus

Érzelmekkel teli, romantikus esküvőhöz elengedhetelen kellékek az elegáns felületek és textilek, valamint a gyertyafény. Alapszine a pasztel és a púder, ami a legtöbb elemben visszaköszön. A romantikus esküvőn a menyasszony egy igazi hercegnőnek érezheti magát, pont ahogyan kedvenc filmjének főhőse, amikor hozzámegy a szőke herceghez.

Fényképek: Wed Over Hills2lenses

Rusztikus

Az igazi rusztikus esküvői stilus Angliából származik, a vidéki házak hangulatát idézi fel. Csukjátok be a szemeteket és képzeljetek el egy pajtát, ahol farönkökből készült kiegészítők, zsákvászon anyagból készített terítővel letakart asztalon elhelyezett mezei virágok vannak telis tele mécsesekkel. Leginkább a bézs és a natúr színek dominálnak.

Fényképek: 1., 2. Laura Murray Photography, 3. Wedding wire

Klasszikus

A stílus ismérve az időtlenség, szineiben a fehér, krém, illetve az arany és az ezüst árnyalatok dominálnak. Ezt az irányzatot neked találták ki, ha nem habos-babos, hanem elegáns és letisztult esküvőre vágysz. Nekünk az egyik kedvencünk!

Fényképek: Wed Over Hills

Toszkán

A toszkán életérzés magával ragadja az embert. Az olasz városok szépsége és bája örök emléket hagy az emberekben. Jellegzetessége a dombokon elhelyezkedő kisházak, a citrusfák és a finom borok. Az ilyen stílusú esküvőknél dekorációs elemként elrugaszkodhatunk a megszokott virágoktól. Feldobhatjuk az asztalt olajággakkal vagy fűszernövényekkel is.

Források: Steve Steinhardt Photography, Marisha Holmes Photography, KT Merry Photography

Elegáns

Az elegáns esküvők ismérve az izlésesség és a látványosság. Helyszínnek érdemes impozáns helyszínt választani, mint például hajót, kastélyt vagy egy gyönyörű villát. A stílusba sok minden belefér, de fontos a harmóniára és az arányosságra törekedni.

Fényképek: Wed Over Hills

Téli

Sokan ódzkodnak még a téli esküvőktől, pedig rendkívűl különleges, egyedi élményt nyújtanak. A hangulathoz hűen, érdemes követni a friss, tiszta, fehér vonalat. A meseszép téli kép látványát emelik a mű(!)szőrme kiegészítők, melyek praktikusak is a nagy hidegben. Viszont arra fontos figyelmet fordítani, hogy ne legyen karácsonyi hangulat, hiszen ez az ifjú pár nagy napja.

Fényképek: Wed Over Hills

Vintage

A vintage stílusban a tárgyak réginek, illetve használtnak tűnnek. Fehér kis kerámiák, fonott kosarak, madárkalitkák, szalagok, csipke, ezek az elemek mind-mind a vintage hangulatot idézik elő. Kis fantáziával és kreativitással ebből a kissé túlhasznált stílusból is egészen eredetit lehet kihozni.

Fényképek: 1. Pinterest, 2., Green Door Photography 3., Esty

Tematikus

A tematikus esküvők lényege, hogy egy a párnak fontos motívumra épülnek. Minden apró részletre oda kell figyelni a meghívótól a dekorációig, hogy a megadott téma ízlésesen, egyedien köszönjön vissza. Igazán egyedülálló esküvőket lehet létrehozni, ami minden porcikájában a szerelmesek életéhez kapcsolódik. Egyik kedves vőlegényünk Márió például Japánban kérte meg Ági kezét, ezért esküvőjükben is a szigetország motívumai köszöntek vissza.

Fényképek: 33as Studio

Eklektikus

Az eklektika különböző korok és irányzatok stílusjegyeinek keveredését jelenti. Azért jó ötlet eklektikussá varázsolni az esküvő hangulatát, mert nem tűnik túl feszesen rendezettnek az összkép. Emellett nagyon egyedi és új dolgot hozhatunk létre. Legjobb része pedig, hogy kiteljedésének csak a képzelet szab határt. Bátran használható modern dekoráció ötvözve például egy klasszikus csillárral vagy egy vintage torta asztallal.

Fényképek: Clean Plate Pictures

Kerti party

Első hallásra furcsán hangzik, igaz? Ilyenkor egy szabad ég alatt megtartott, családias, meghitt környezetű eseményre gondolunk. Nem feltétlenül kell a saját kertünkre gondolni, de a létrehozott hangulat hasonló. Költséghatékony, hiszen egy szép kert már önmagában öltöztet, így nem kell túlzásba esni a virág rengeteggel. Azért imádjuk, mert nagyon laza, nincs semmi feszengés. Az asztalokat lazán, a füvön ajánlott elhelyezni, modern székekkel. Fényfűzérek a fákon, gyertyák az asztalon, garantált az isteni hangulat!

Fényképek: Erich McVey Photography, Bodasy Wedding, Rohdes Studios Photography

Indusztriális

Amerikából indult hódító útjára ez az irányzat, ami nagyot robbant Európában is. Védjegye a hatalmas, nyers beton- vagy téglafalak, melyeket soros fényfűzérekkel, fém kiegészítőkkel és zöldekkel lehet feldobni. Nem kell megijedni attól, hogy rideg lenne az összkép, hiszen a fények és a virágok meghitt, különleges hangulatot teremtenek.

Fényképek: Julie Roberts Photographic Artist, Alison Conklin Photography

Zöld (Környezetbarát)

A környezet védelme nagyon fontos, de sajnos gyakran megfeledkeznek róla az emberek esküvőjök során. Szerencsére egyre népszerűbb a „zöld esküvő’, aminek a lényege, hogy az esküvőt a környezettudatosság jegyében szervezik. Fontos, hogy minél kevesebb legyen a pazarlás és a szennyezés, amit az esküvő során elkövetünk. Használjatok újrafelhasznált papírt és lebomló anyagokat, valamint minél kevesebb műanyagot (pl. papír szívószálak).

Fényképek: The Great Romance, Pinterest, Peter Van Beever Weddings

Népies

Vannak párok, akiknek különlegesen fontosak a hagyományok, és egy igazi tradicionális magyar esküvőre vágynak, amilyen még a nagyszüleinké volt. Legideálisabb helyszín egy falu, ahol a pár a helyi népviselet jegyeit visszatükröző ruhákban áll oltár elé. A dekoráció népies elemekkel tarkított, a tortát is bátran lehet magyaros motívumokkal díszíteni. Asztalterítéknek a csipke és a matyóhimzés is telitalálat.

Fényképek: Kekkon, Wedding Factory

 

Fontos megjegyeznünk, hogy a legfontosabb a saját stílusotok, hiszen abban érezhetitek a legjobban magatokat, mi pedig segítünk kihozni belőle a maxmumot, hogy az eredmény egyedi és megismételhetetlen legyen. 🙂

Hasonló bejegyzések