Esküvői vendégek 16 árnyalata


Számunkra az esküvők napja minden pillanatban pörög, nem állunk meg egy pillanatra sem a vacsora kezdetéig, hiszen minden negyed órára jut valami program, esemény, amit igazgatnunk kell. Ám az elmúlt évek alatt így is sikerült alaposan megfigyelnünk már bizonyos dolgokat, amik sablon szerűen jönnek fel esküvőről esküvőre. Ilyenek például a tipikus vendégek, aki minden egyes esküvőn ott vannak. Az alábbi cikkben hoztunk néhányat, természetesen minden bántás nélkül, csak egy kis nevetésért. Ki ismer magára a lentiek közül? ?

Aki nem válaszol

Hiába a meghívó, a sok levél, telefon. Mindenki ismeri azt a vendéget, aki soha nem képes válaszolni az üzenetekre. Nem mondja meg, hogy mit enne, hozna-e valakit magával, de még rosszabb, hogy ő sem tájékozódik arról, hogy egyáltalán mikor és hol lesz az esküvő. Kicsit több lelkesedést, ha kérhetnénk!
Veszélyességi faktor: 5

A késős

Sajnos van az a vendégtípus, akinél már a szervezés alatt számolni kell fél-egy órás késésre. Őket így kell szeretni, hiszen sosem fognak megváltozni. Nem hiába találták ki annak idején szervező őseink a vendégvárás fogalmát, és nem hiába hagyunk rá egy órát is általában, így tuti hogy a késősek is befutnak a ceremóniáig. Aki viszont a szertartásról késik, az inkább maradjon a templom / helyszín bejárata előtt és később gratuláljon.
Veszélyességi faktor: 3

A váratlanul betoppanós

Az esküvőszervezők réme, a pincérek átka, a dekorosok csapása nem más, mint: A meglepetésből felbukkanó! Ez a személy kaphat néhány szúró pillantást a stafftól az biztos. Hogy miért? Az egy dolog, hogy helyet szorítani valakinek egy gyönyörűen felterített/megkomponált asztalnál nem kis feladat, pláne akkor, amikor mindenki a helyét keresi és káosz uralkodik az étteremben. Na de mi van akkor, ha nincs elég hely az asztalnál, ha nincs elég szék, vagy olyan étel, amit ehet? Arany szabály: soha ne toppanj be váratlanul egy esküvőre, hozz magaddal inkább másfajta meglepetést.
Veszélyességi faktor: 9

A felszívódos

Ennek a példánynak két fajtáját különíthetjük meg. A jobbik eset, ha egyszerűen felszívódik az esküvőről, nem köszön el. Bunkóság, de nem tragédia. Na de a másik… Bizony mi se hinnénk el, hogy létezik, ha nem tapasztaltuk volna a saját bőrünkön. Képzeljétek el, van olyan vendég, aki ígéri, hogy eljön az esküvőre, de a nagy napon mégsem jelenik meg! Hihetetlenül hangzik, igaz? Na ők bele sem gondolnak, hogy a pár akár 30-40 ezer Forintot is áldozott arra, hogy vendégül lássa őket az esküvőjükön. Aki ezek után el se jön, és nem szól róla, ő bizony kimeríti az illetlenség fogalmát.
Veszélyességi faktor: 10

A lelkes

Ők cukik, őket egy bizonyos pontig a menyasszony is imádja. Nagyon szívesen válaszolunk azoknak a vendégeknek, akik nem tudják miben jöjjenek, milyen ajándékot hozzanak, hova foglaljanak szállást, csak kérve kérjük, hogy ne lendüljön át abba, hogy megállás nélkül csörög jobb esetben a mi telefonunk, rosszabb esetben a mennyaszony telefonja, hiszen más fontos ügyeket is intéznünk kell. De, ha ilyen típus vagy, ne aggódj, te nagyon kis aranyos vagy. Csak kérlek ne izguld túl a menyasszonyt!
Veszélyességi faktor: 2

A ‘lééégyszi hadd hozzak magammal valakit, akit két napja ismerek’ típus

Mindekinek van egy hősszerelemes barátja, unokaöccse, aki minden héten megtalálja élete szerelmét. A gond csupán az, ha az esküvőtökre is meg akarja hívni azt a személyt, akit két napja csípett fel egy buliban. Oké, hogy erre a meghívásra kevés lány mondana igent, de akik mégis eljönnek, azokat nagyon nehéz lesz lephotoshoppolni a családi fotókról. Egy tipp: állítsátok valahova szélre, talán úgy egyszerűbb lesz eltüntetni azt az idegent a képekről.
Veszélyességi faktor: 4

A plusz egy fő

Azaz a személy, aki valószínűleg életében nem látta még az ifjú párt. Sokszor előfordul, hogy valaki olyan keveredik el egy esküvőre, aki a kísért vendégen kívül senkit sem ismer a násznép tagjai közük. Őket picit azért sajnáljuk, de egyszer szívesen meghallgatnánk, ahogy a ceremóniamester találomra elé tart egy mikrofont és megkérdezi, hogy mi a kedvenc közös története a párral.
Veszélyességi faktor: 2

A mindenre IS allergiás

Manapság egyre többen tartanak speciális diétát, egyre nő az ételérzékenyek száma. Mi örülünk neki, hogy egyre többen követnek vegetáriánus és vegán étrendet is. A legtöbb konyha már fel van készülve ezekre az igényekre és a szervezés során mindig gondoskodunk róla, hogy megfelelő ételeket kaphassanak. Viszont vannak azok a bizonyos vendégek, akik még így sem találnak ínyűkre való fogást. Na az ő igényeiknek nehéz megfelelni, pláne, ha aznap találják ki, hogy ők bizony mától a fényre is érzékenyek.
Veszélyességi faktor: 5

A kisbabás

Bár mi nagyon imádjuk a gyerekeket és a gyerekektől hemzsegő esküvőket, de vannak olyan párok, akik inkább a ‘gyerekmentes’ esküvő mellett döntenek. Persze őket is meg tudjuk érteni, hiszen igényel extra szervezést, hogy a kisgyerekek és kisgyerekes szülők is jól érezzék magukat és persze nem lehet kizárni, hogy valaki elpityeredjen. Nem beszélve arról, hogy gyakran a szülők is örülnek, hogy egy napra a nagyszülőkre bízhatják a kicsiket. Ahol viszont hozható gyerkőc a nagy napra, ott biztosan találkozhatunk azzal a kissé kétségbeesett szülővel, aki a templom bejáratánál ringatja a síró kisbabát, vagy fut a kis tipegő után és reménykedik, hogy nem zavar bele a nap szépségébe. Szeretnénk megnyugtatni őket, hogy pont ettől lesz tökéletes a nap, hogy mindenki ott van a párnak:)
Veszélyességi faktor: 2

Aki mindenen sír

Általában szülők, nagyszülők, vagy egy örök szingli barátnő testesíti meg ezt a típust. Egy esküvő nyilván tele van érzelmekkel, de ha valakinél már a vendégvárásnál eltörik a mécses ő bizony szívesen viszi el a show-t a nap további részeiben is. Próbálj spórolni a könnyekkel minimum a fogadalmakig, hidd el megköszöni a tested is egy forró nyári napon.
Veszélyességi faktor: 3

Aki mindenen nevet

Ő a szöges ellentéte az előző vendégtípusnak, de sokkal kellemetlenebb is. A vőlegény harsány barátja, aki mindenből viccet csinál. Lehet a párod épp ezért szereti, de ki szeretné, hogy a megható pillanatokba valaki kellemetlen megjegyzésekkel rondítson bele? Na őket hívjátok meg csak a vacsira.
Veszélyességi faktor: 8

A részeg

A korlátlan italfogyasztás könnyen megborítja a násznép egyes tagjait. Nyilván a jó hangulat elengedhetetlen egy klassz bulihoz, de az, hogy valaki a sárga földig leigya magát, az azért túlzás. Hogyha még passzol hozzá a korábban említett ‘mindenen nevetős’ stílus is, akkor megvan az est legelviselhetetlenebb vendégének járó díj győztese.
Veszélyességi faktor: 7

Az önjelölt fotográfus

A mai modern világ megköveteli, hogy az emberek 0-24 beszámoljanak életük történéseiről. Viszont vannak olyan párok, akik nem szeretnék, ha az összes esküvői képen valaki önfeledten kattintgatna, mint valami turista. Azt javuljuk ezeknek a vendégeknek, hogy inkább élvezzék ki a pillanatot és ráérnek kiposztolni Instára mindent a profi fotós képei közül.
Veszélyességi faktor: 6

A Mr. Őrizzük a hagyományokat

Minden esküvőn találkozunk olyan vendéggel, aki jobban tudja nálunk, a szervezőknél is, hogy milyennek kell lennie egy tökéletes esküvőnek. Ezek a személyek gyakran tesznek fel nekünk keresztkérdéseket, hogy teszteljék mennyire vagyunk otthon egy tradicionális magyar esküvőben, illetve megjegyzéseket tesznek, ha valaminek a hagyományok szerint nem így kéne lennie. Másik esete ennek a típusnak az, aki csak a menyasszonyrablást ismeri a magyar tradíciókból és bár az ara külön kérte, hogy legyenek szívesek nem elcipelni őt az esküvőjéről, valaki mégis úgy gondolja, hogy ez vicces lesz.
Veszélyességi faktor: 6

A kritikus

Nincs is kellemetlenebb társaság egy igazi kritikusnál. Aki szerint minden úgy rossz az esküvőn, ahogy van. Jobbik eset, amikor csak a környezetét fárasztja a gonosz megjegyzéseivel, hiszen ha ezt az ifjú pár hallaná, biztosan nem esne nekik jól. Hogyha valami nem tetszik, tartsd meg magadnak és majd csináld másképp a saját esküvődön. Csak a vőlegény/menyasszony kiválasztásánál ne legyél ilyen kritikus!
Veszélyességi faktor: 6

A távoli rokonok, családi barátok

Emlékszel a nagymamád tesójának a szomszédjára, akihez egyszer átmehettél medencézni, de elköltözött az utcából, amikor négy éves voltál? Nyugi én sem. De meghívtátok az esküvőre, hogy ne haragítsátok magatokra a nagyszülőket. Sok vízet nem szoktak zavarni, de készüljetek néhány ciki gyerekkori sztorira.
Veszélyességi faktor: 5

A nőcsábász

Végül, de nem utolsó sorban, íme az egyik legismertebb típus: a nőcsábász. Egy esküvő mindenkit inspirál, kérdés hogy mire. A szoknyapecéreket leginkább arra, hogy minél több csinos hölggyel elegyedjenek romantikus kapcsolatba. Mivel általában sok szingli van egy esküvőn, és az ital is legtöbbször korlátlan, valamint a helyszín is zárt és nem tudnak elszökni a prédák, a kis nőcsábászunknak minden feltétel adott a hódításra. Általában este támad, a legkedveltebb fogása a koszorúslányok. Sikerrátája az egekbe szökken és egész este virágról virágra szálldogál.
Veszélyességi faktor: 4

Természetesen ez a cikk csak vicc, minden esküvőn nagyon szeretjük a vendégeket és az célunk, hogy mindenki elégedett és boldog legyen a nagy napon. 🙂 Illetve kérjétek ti is nyugodtan esküvőszervező segítségét, ha szeretnétek, hogy egész este foglalkozzanak a több törődést igénylő vendégeitekkel.

Hasonló bejegyzések