Eszti és Jani mesebeli esküvője

Esküvőt szervezni mindig jó, ráadásul mi is mindig kapunk valami érzelmi pluszt a pároktól, ahogy végig követjük ezen szakaszát életüknek. Ezen az esküvőn többet is kaptunk, mint amire számítottunk, hiszen Eszti, a menyasszony, személyében barátnőre is szert tehettünk.❤️ 2019. június 14-e nem csak Eszti és Jani életében lesz felejthetetlen, mi is örökre a szívünkbe zártuk ezt a napot. Végtelenül büszkék vagyunk erre az álom esküvőnkre, melyről a menyasszony mesél most nekünk. Megtudhatjátok, hogy hogyan is élték meg a napot, illevte kismamaként milyen élmény volt a nagy nap.

Fényképek: Vamos Wedding Photography

Dátum: 2019. június 14.
Helyszínek: Szent István Bazilika, Vajdahunyad vára
Vendégek száma: 140 fő
Stílus: klasszikus, elegáns
Színek: fehér, arany, smaragdzöld

Mesélnétek kicsit a megismerkedésetekről?

Megismerkedésünk dátumát 2016. július 1-ként tartjuk számon, és egyben ez az a dátum, amit az évfordulónknak is tekintünk. Vicces, mert ezt megelőzően már évekkel ezelőtt többször is összetalálkoztunk, persze teljesen véletlenül és még be is mutattak minket egymásnak, ezekből az egyik a Balaton Soundon volt, amikor is első alkalommal láttuk meg egymást…visszagondolva mosolyt csal az arcomra, és sokszor felidezzük Janival is, hogy milyen volt amikor először megláttuk egymást. Ezután hosszú hónapok teltek el, és ha emlekeim nem csalnak egy budapesti iszogatás alaklmával újra összetalálkoztunk, persze itt is teljesen véletlenül. Na és mindezek után eljött az a szombati nap: a húgom 18. szülinapi bulija, amire Jani szintén hivatalos meghívott volt… Egy belvárosi bárban tartottuk a buliját, és emlékszem, hogy egy nagyon meleg nyári nap volt, én kint álltam a hely előtt, pár másik lánnyal beszélgettem, amikor is megjelent Jani…megpillantottuk egymást… mind a ketten elmosolyodtunk… ☺️

Az esküvőtök több helyszínen zajlott Budapesten. Miért éppen budapesti esküvőt szerettetek volna? Milyen szempontok alapján esett a választásotok a helyszínekre.

A helyszínválasztást illetően a legeslegelején, amikor elkezdtünk tervezgetni, teljesen más elképzeléseink voltak, mint amilyen vegül lett, de abszolút jó értelemben. Mivel Angliában élünk már nagyon korán eldöntöttük, hogyha lesz egyszer esküvőnk mindenképpen Magyarországon szeretnénk tartani, mivel a rokonság, család, és a barátok nagy része otthon van, illetve a mi szívünk is oda húzott. Hosszas keresgélés után végülis úgy döntöttünk, hogy Budapesten szeretnénk megtartani az esküvőnket, amit így utólag visszagondolva a legjobban tettünk, hiszen minden emlekünk Budapesthez köt, így ez nem is szabadott volna, hogy kérdés legyen.

A másik ok amiért budapesti esküvőt szerettünk volna pedig az volt, hogy szerettük volna megmutatni szülővárosunkat, azt ahonnan származunk külföldről érkező vendégeinknek, hiszen erre mindketten nagyon büszkék vagyunk. Összességében így a budapesti helyszín adta magát, mindenkinek kényelmes is volt, hogy nem kellett tovább vagy meszebbre utazni, hanem Európa egyik legszebb városában lehettünk együtt a szeretetteinkel a Nagy Napunkon.

A templomi szertartás a budapesti Szent Isván Bazilikában zajlott, ami kislány korom óta hatalmas kedvenc, és titkon reménykedtem, hogy majd egyszer ezen a helyen mondhatom ki a boldogító igent életem párjának….és hát így is lett, valóra vált az álmom! Mindezen felül Janival sok szép emlék köt minket a Bazilikához, mint például első randihelyszínek egyike is a Bazilika és annak környéke volt. Amíg el nem jött a nagy nap annyiszor beszéltünk arról, hogy „jaj vajon majd milyen érzés lesz amikor először megpillantjuk egymást az oltárnál?!”- annyira izgatottak voltunk, az egész szervezés alatt többek között ezt a részt vártuk a legjobban, és hát csodálatos volt, sohasem fogjuk elfelejteni.

A polgári szertartás és az azt követő ünnepi vacsora és ünneplés pedig a Vajdahunyad várában volt. Azt mostmár biztosan mondhatom, hogy mind a kettő mesébe illő álom helyszín volt számunkra. A polgári szertartást szerettük volna, hogy egy kicsit más legyen, mint a megszokott, ennek csodálatos helyszínt adott a Vajdahunyad várában lévő Kerengő. Az esküvő júniusban volt, így a Kerengőt mind a négy oldalról smaragdzöld borostyán fal nőtte be, ami elkepesztően jól mutatott a dekorosok által készített virágdíszekkel együtt. Annyira gyönyörű volt, mi is, és az összes vendég el volt ájulva a végeredménytől.

A polgári szertartást követően a vacsora helyszíne pedig a Mezőgazdasági Múzeum díszterme volt, szintén a Vajdahunyad várában. Ennél a helyszínnél figyelembe kellett vennünk a vendégek létszámat, és azt, hogy mindenképpen körasztalokat szerettünk volna, illetve, hogy a vendégeknek és nekünk is kényelmes távolságra legyen a helyszín a szertartás után. Összességében ezek voltak a fontosabb tényezők, természetesen nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy Múzeum díszterme tökéletesen megfelelt az elképzeléseinknek. Amikor először megpillantottak a helyszínbejáráson, rögtön tudtuk, hogy ez lesz az igazi.

Milyen dekorációt képzeltetek el az esküvőre? Sikerült megvalósítani mindazt, amit megálmodtatok?

A dekorációt illetően igen erős elképzelésünk volt már az elejétől fogva. Tudtuk, hogy nem szeretnénk erős színeket, és túl sok díszítést sem, csak elegánsan és izlésesen. Az egész esküvő stílusát és dekorját a következő szavakkal elemezném: elegáns, klasszikus rengeteg fehér virággal és zölddel, természetes és letisztult. Végeredményben úgy gondjuk, hogy 100%-ban sikerült megvalósítani azt, amit megálmodtunk. Külön köszönet a dekorosoknak (Le Jardin Decor), remek munkát végeztek.

Mi volt a legjobb része az esküvőtök szervezésének?

Hmm, nehéz lenne kiemelni egy valamit, mivel talán mindkettőnk nevében állíthatom, hogy minden percet és az egész folyamatot élveztük, és bármikor újra csinálnak főleg ilyen segitőkész és jó csapattal, mint Eszter és Dia. Nagyon hálásak vagyunk a Happily Ever-nek a zökkenőmentes szervezésért.

Nehéz lenne egyetlen egy dolgot kiemelni, mert az egész folyamatot mind a ketten nagyon élveztük. Azt hiszem mindkettőnk nevében nyilatkozhatom, hogy a legjobb érzéssel az töltött el bennünket, hogy ez a mi saját kis napunk, amikor mindenki ertünk, és miattunk van velünk. Az a nap, amikor a szerelmünket ünnepelhetjük a számunkra legfontosabb emberekkel.

Ha mégis kéne választani személy szerint én a dekoros helyszínbejárást és a tortakóstolást élveztem a legjobban. ?

Melyik volt a kedvenc részletetek a dekor elemek közül?

Az esküvőn nem igazán szerettünk volna nagy, figyelemelterelő elemeket, így ezeket amennyire csak tudtuk próbáltuk mellőzni, kivéve egyet. Ez a földre vetített monogramm logónk volt. Nagy kedvenc volt, mivel a díszteremhez vezető lépcsőre volt rávetítve, és nagyon jól mutatott, ráadásul meglepetésként kaptuk a technikus csapattól!

Volt esetleg olyan dolog, amiben nem értettetek egyet Janival?

Szerencsére nem igázan volt ilyen, apróságok voltak, de azokban vegül könnyen és viszonylag gyorsan meg tudtunk egyezni. Nagyon szerencsések vagyunk, mivel mindkettőnknek ugyanaz volt az elképzelése a Nagy Napunkat illetően, tovabbá az ízlésvilágunk is eléggé közel áll egymáshoz, ezért tényleg igen könnyen ment minden, nem volt semmi olyan amiben nem értettünk volna egyett a végén. Sőt, néhány döntés meghozatalánál nálunk talán még fordított is volt a helyzet, mert ugye általában a menyasszony az, aki mindent szeretne, és könnyen túlzásba esik, viszont nálunk Jani képviselte ezt az oldalt (persze azért egy visszafogottabb verzióban), ami abszolút nem volt rossz, és külön imádtam is emiatt, tetszett, hogy ilyen aktívan részt szeretett volna venni a szervezésben, és hogy végig kinyilvánította a véleményét, illetve nagyon jó ötleteket is adott, amikre én nem is feltétlen gondoltam volna. Igazi csapatmunka volt, tényleg nagyon élveztük!

Mi volt számotokra a legszebb pillanat a Nagy napon?

Jaj, hat olyan nehezeket kérdeztek! Ez így nem ér! ? Az egész nap csodálatos volt, és bárcsak visszamehetnénk és újraélhetnénk az egészet. Az esküvőnk óta szinte minden nap előkerülnek a képek és a videók, tiszta boldogsággal gondolunk rá vissza. Viszont ha mégis kellene legszebb pillanatot mondani, akkor azt a kettőt emelném ki, amikor a templomban, az oltár előtt először megpillantottuk egymást, illetve az első táncunkat.

Eszti, tekintve, hogy az esküvő szervezése alatt, illetve a nagy napon már a szíved alatt hordtad a babátokat ez okozott kihívást az esküvő során?

Megmondom őszintén vártam erre a kérdésre! ? És nagyon jól esik, hogy kérdezitek, hiszen remélem, hogy gondolataimmal segíteni tudok majd a hasonló helyzetben levő menyasszonyoknak, akik a jovőben hasonló szituációban lesznek, mint én, hogy az esküvő szervezése alatt jött a baba híre.

Nálunk amikor kiderült, hogy kisbabát várunk kicsit elbizonytalanodtunk az esküvő dátumában, és nehezen tudtuk eldönteni, hogy most akkor megtartsuk-e a baba érkezése előtt, vagy majd csak utána? Nagyon sokat aggódtam azon, hogy hogyan fogom bírni majd a kicsivel a pocakban, és azon is, hogy hogyan fog állni a ruha, hogyan fogok kinézni… szerintem ez minden menyasszonynak nagyon-nagyon fontos, hiszen ilyen esemeny egyszer adatik meg az életben. Most, hogy túl vagyunk rajta, el kell, hogy mondjam nagyon jól döntöttünk, hogy végül megtartottuk az esküvőt a baba érkezése előtt, hiszen valószinűleg utána csak nehezebb lett volna, és így, hogy a terhesség elején voltam, én is nagyon jól viseltem mindent. Aki hasonló helyzetben van, mint mi voltunk, csakis ösztönzően tudok szólni, hogy nyugodtan vállalják be, sőt, így még emlékezetesebbé tette számunkra az esküvőnk napját, az hogy már hárman lehettünk ott.

Mindezen felül még egy érdekességet megemlítenék, ami annyira véletlen egybeesés. Az én szüleim esküvőjén annó több, mint 25 éve már én is ott voltam édesanyukam pocakjában, és ami még hihetetlenebb a történetben, hogy anyukám az esküvőjük napján ugyanannyi idős volt, mint én az esküvőnk napján. Ez a dolog abszolút nem tervezett volt, egyszerűen csak így történt, de úgy néz ki ennek így kellett lennie… lehet, hogy most már ez egy hagyomány lesz a családban. ?

Hogyan éreztétek magatokat miután véget ért az, amit hónapokon át közösen szerveztünk?

Sajnáltuk, hogy vége lett… nem is hinné az ember, de az az egy nap, amit előtte hónapokon át szervezett, olyan gyorsan elrepül. Viszont megkönnyebültek és elégedettek voltunk mindennel, végtelen köszönet a profi csapatnak, aki mögöttünk volt, és végig támogatott minket.

Eszti, milyen tanácsot adnál a jövő menyasszonyainak?

A jövő menyasszonyainak azt a tanácsot adnám, hogy legyenek határozotokt, szervezettek és tiszta, egyertelmű információkkal lássák el a szolgalatókat, illetve a szervező csapatot, hiszen akkor nyugodtak lehetnek, hogy biztosan rendben lesz minden a nagy napon.

(Képek felhasználása engedélyköteles!)

Közreműködők:

Szervezés, lebonyolítás: Happily Ever Weddings by Diána Vígh

Templom: Szent István Bazilika

Polgári ceremónia helyszíne: Vajdahunyad Kerengő

Vacsora helyszíne: Mezőgazdasági Múzeum aula

Catering: Pearl Event

Fotó: Vamos Wedding Photography

Film: Shadowplay Wedding Films

Szertartásvezető: Bánhegyi Barbara

Ceremóniamester: Pallagi Ákos

Dekoráció,: Le Jardin Decor

Grafikák: The Fanatic Calligrapher

Virágok: Virágműhely

Posztamensek és fém állványok: Bucek Fabrication

Bútorok: Amerikaiszek.hu

Sütemények, torta: Egy csipet torta

Technika: Event Tech Solutions

Zenekar: Partyssimo

Oldtimer autó: weddingcar.hu

Hárfa: Baljtala Emese

Smink: Nógrádi Barbara

Fodrász: Steiner Ákos

Menyasszonyi ruha: Justin Alexander

Gyűrűk: Cartier

Szállás: Aria Hotel Budapest

 

Hasonló bejegyzések