Így tedd különlegessé a tortaceremóniát

A torta minden esküvő egyik fénypontja, ez tükrözi az esemény ünnepiségét, különleges hangulatot teremt. Manapság a torta több, mint finom desszert a vacsora után. Mint a dekorációból vagy a menyasszonyi ruhákból, a tortákat illetően is évről évre jönnek ki új trendek. A hagyomány szerint, minél nagyobb és díszesebb a torta, annál gazdagabb lesz az ifjú pár élete. Mára jobban hódít a minimalista, modern dizájn, és a ‘kevesebb több’ elve. A tortavágás egy külön ceremónia  az esküvőn, melynek érdemes dekoratív kőrítést adni, és nem csak a meseszép képek miatt.
Kép: Wed Over Hills

A ceremónia

Rengeteg legenda és hagyomány öleli körbe a torta és a vágásának rituálját, de mint tudjátok, az oldalunk a modern esküvőkre specializálódott, így ebben szeretnénk tanácsot adni nektek. Általában a tortát a vacsora után, este 10-11 óra magasságában vágja fel a pár, nem érdemes túl későre tenni, mert sokszor a kisgyerekesek, idősebbek ezt a programot szeretnék megvárni, mielőtt hazaindulnak. A torta tálalása nálunk nem egyenlő a megszokott terítős zsúrkocsin való betoláson. Javasoljuk inkább, hogy egy külön szép asztalon várja az odaérkező párt, például a polgári szertartáson használt aláíró asztalt „újrahasznosíthatjuk” itt vagy a teli töltött desszertasztalt, majd virágokkal és gyertyákkal díszítjük, amik hangulatossá teszik. Benti helyszín esetén a főasztalt javasoljuk.

Kép: Wed Over Hills

A ceremóniához összehívjiuk a násznépet, ami általában a ceremóniamester feladata. Szükségetek lesz egy szuper dalra, amiben a DJ lesz majd a segítségetekre. Az esemény különlegessége, hogy a teljes násznép ismét egy dologra koncentrál a vacsora és a buli blokk után. Innentől kezdve az esemény kimenetele a ti kreativitásotokon múlik. Régóta letaszíthatatlan a tortaceremónia porondjáról a csillagszóró alagút. Ilyenkor a vendégek, kezükben egy-egy csillagszóróval két oldalt megállnak, középen egy utat képezve. A pár ezen az úton halad végig, míg a vendégek a fejük fölé emelik a csillagszórót. Nem véletlenül népszerű évek óta, igazán látványos. 

Kép: Wed Over Hills

Amikre figyeljetek szerintünk:

  • Bár mi is jobban szeretjük a spontán, nem beállított képeket, de mivel a pillanat megismételhetetlen, figyeljetek a fotósotokra. Ne siessétek el a torta felvágását. 
  • Előre egyeztessétek a torta elhelyezését a catering csapattal és a dekorosokkal. 
  • Külön hívjátok fel a figyelmet arra, hogy semmiképp se legyenek bekészítve a tortás asztalra evőeszközök, tányérok, kancsó. Sokkal szebben mutat az összkép nélkülük, egy közelben lévő asztalra érdemes ezeket elhelyezni.
  • Az első szelet a tiétek, ezen osztozzatok, ahogy egy jó házasságban szokás. 🙂 Etessétek meg egymást, élvezzétek a pillanatot. Ezután néhány szeletet még vághattok a közeli családtagoknak, de a többit nyugodtan bízzátok a felszolgáló személyzetre. 
  • Nem javasoljuk a maszatolást. Cuki képeket lehet találni, amikor a pár egyik tagja a másik arcába keni a tortát, de gondoljatok az est további részére is, ugye nem akarjátok koszos ruhában átbulizni az éjszakát?
  • A pár a torta legfelső szintjéből vágja az első szeletet, így választjátok azt oda, ami a ti kedvencetek. 🙂
Kép: Wondeer Wedding

Hasonló bejegyzések