Ismerd meg! – Bokodi Gábor, ceremóniamester

Bokodi Gábor 2015-ben elnyerte az év ceremóniamesterének járó díjat, nem is véletlenül, hiszen nem csak egy csupa szív, végtelenül kedves ember, hanem egy precíz, megbízható, tehetséges kolléga. Nem is volt kérdés, hogy őt kértük meg, hogy ismertesse munkamódszerét, illetve választ adjon néhány gyakorta felmerülő kérdésre.

Ceremóniamesternek lenni rendkivül komplex feladat, sok kihívással  Mikor tudtad meg, hogy ezt a hivatást neked találták ki?

Az első esküvőm végén, amikor búcsúzáskor megölelt a pár és őszinte hálával köszönték az estét, miközben azt éreztem, hogy nekem kellene nekik megköszönnöm! Azt hiszem akkor éreztem ezt először, hogy megtaláltam.

Mi a legnehezebb része a szakmádnak?

Sokat gondolkodtam, de ami egykor nehézség volt ma az jó tapasztalat, szóval én így szeretem.

Sokan nem tudják a különbséget a ceremóniamester és a vőfély között. Szeretnénk első kézből választ kapni,  kérlek foglald össze a legfontosabb eltéréseket.

A vőfély hagyományosan vidéki lagzik hangulatfelelőse mindezt autentikus öltözékben; csizma, mellény, bot és kalap. Megszólalásaiban pedig versekkel és rímekkel operál. A ceremóniamester inkább szervező, műsorvezető, és házigazda egyben, már-már egy jó barát, aki jó érzékkel jelen van, figyel, segít és amikor kell előtérből fokozza az este hangulatát,  a háttérből pedig folyamatosan irányítja a zökkenőmentes lebonyolítást.

Hány találkozót szoktál kérni a pároktól az esküvő előtt? Miért fontos ez?

Legalább két-három alkalom kell ahhoz, hogy kicsit megismerjük egymást, beszélgessünk az elképzelésekről és kialakuljon a bizalom. De többször is lehet. 🙂

Szoktál játékokat javasolni a pároknak? Mit tapasztalsz, milyen programokat élveznek legjobban?

Több alternatívát átbeszélünk ahol felmerülnek a különböző programok és játékok lehetőségei. Ebből pedig kiválasztjuk a legszimpatikusabb programot.

Minden ceremóniamesternek megvan a maga stílusa, mesélnél a tiédről?

Minden esküvő más. Hol feszes öltöny, hol a lazább megjelenés az elvárás, ez a külső, de mindig igyekszem megteremteni egy barátságos jó hangulatú és figyelmes jelenlétet. Ez a belső és ez az én stílusom.

Mi a helyzet,  ha a násznép ’engedetlen’, nem figyelnek rád, nem fogadnak szót. Hogyan kezeled ezeket a helyzeteket, mi a bevett praktikád?

A kedvesség és a mosoly sokszor segít terelgetni a „nehezebb” embereket is, de néha valóban nem. Ott marad a mosoly és a türelem.

Milyen párokkal azonosulsz a legjobban?

Azok a párok akik az érzelmeket tartják szem előtt valahogy közelebb állnak hozzám, mint akik a külsőségekre helyezik a hangsúlyt!

Öröm együtt dolgozni olyan szolgáltatókkal, akik az udvariasságukkal és a figyelmességükkel tűnnek ki, nem pedig a harsány viselkedésükkel. Mindazoknak ajánljuk Gábort, akik szeretnének egy olyan személy segítségét kérni az esküvőn, aki precízen koordinálja az eseményeket és emelett tényleg igazi ‘barátként’ vesz részt életük legszebb napján.

Hasonló bejegyzések