Jótékonykodás az esküvőn

Adni mindig jó, de amikor életetek egyik legszebb napján segíthettek másokon, az különösen jó érzés. Rengeteg olyan lehetőség van, ahogyan segíteni tudtok, elég akár egy apróság is hozzá és máris hatalmas változást érhettek el a környezetekben. Mindamellett, hogy jó érzés jótékonykodni, a násznépet is ösztönözhetitek. Sok kicsi sokra megy, tégy te is azért, hogy földünk egy szebb hely lehessen.

Ösztönzés az örökbefogadásra

Ezt a cikkünket egy nemrégiben megjelent írás inspirálta, ahol virágcsokor helyett,  örökbefogadásra váró kutyusokkal vonultak be a koszorúslányok egy esküvőre. Nagyon meghatott minket ez a kezdeményezés, hiszen mi, a Happily Ever Weddings csapattagjai is mentett állatokkal osztjuk meg otthonunkat. Magyarországon jelenleg több, mint kétmillió gazdátlan kutya él. Tegyél te is azért, hogy ez a szám a nullára csökkenjen, fogadj be egy (vagy akár több) gazdátlan kutyust. Életed egyik legjobb döntése lesz. 🙂 Ráadásul nem csak egy kutyán segítesz, hiszen a felszabaduló helyre újabb segítségre szoruló kutya érkezhet.


Kép: Today.com

Kézzel készített köszönetajándékok

A köszönetajándékok olyan apróságok, amikkel a pár kedveskedik a vendégeinek, amiért megtisztelték őket jelenlétükkel az esküvőjükön. Vannak jól megszokott, sztenderd ötletek, sőt van, hogy a párok nem is gondolják túl, csak úgy vannak vele, hogy legyen valami. Az a valami, akár lehetne olyan ajándéktárgy is, amit fogyatékkal élő vagy Down-szindrómás emberek készítenek.el saját kezűleg. Akiknek fontos a társadalmi felelősségvállalás és szeretik a szép, igényes ajándékokat, azoknak ez szuper ötlet lehet. Látogassatok el a Fruit of care vagy a Down Alapítvány webshopjába, és válogassatok a fantaszikus termékek között.

Kép: Fruit of care

Pénzgyűjtés egy jó ügy érdekében

Manapság egyre inkább elterjedt szokás ‘borítékot’ adni nászajándékba az ifjú párnak. Bár bizonyára mindig van hova kerülnie a befolyt pénzösszegnek, de ha van rá lehetőségetek, gyűjtsétek inkább pénzt egy jótékonysági alapba. Dia és Peti például az esküvőjükön kapott nászajándék összegéből egy állatmenhelyet támogattak. Építettek egy lábadozó helységet, több száz kiló kutyaeledelt és orvosi ellátásokat is ki tudtak fizetni a felajánlott pénzösszegből. Amennyiben ti is szeretnétek segíteni az állatoknak, keressétek fel a Fogadjörökbe csapatát vagy a Kisújszállási Állatvédő Egyesületet, az önkénteseik mindig tudják, hogy hol van szükség legjobban a támogatásra. Illetve, természetesen számtalan más nemes ügyre is gyűjthettek, ami a hozzátok legközelebb áll, de akár több lehetőséget is felajánlhattok a vendégeknek, válasszák ki ők, hogy hova szánják adományukat.

Kép: Kondella Misi Photography

Virágok kórházakba, idősek otthonába

Szeretünk olyan esküvői szolgáltatókkal együtt dolgozni, akiknek ugyanúgy szívügyük a jótékonykodás, adakozás, mint nekünk. Aki rendszeres olvasója a bejegyzéseinkenk, vagy régóta követ minket Instagrammon, az tudja, hogy Emesével, a Natural Wedding Decor megálmodójával igencsak gyakori a közös munka. Nem véletlenül, hiszen amellett, hogy Mesi egyike Magyarország legjobb dekorosainak, van ideje egy kis örömet is csempészni a világba. Az esküvő másnapján lebontott virágokat rendszeresen kórházakba vagy idősek otthonába juttatják el csapatával, ahol ez az apróságnak tűnő kedvesség boldogságot tud okozni az ott lakók szívében. Ti is nyugodtan szegődjetek a nyomukba, ne hagyjátok kárbaveszni a sok szép virágot.

Kép: pepole.com

Megmaradt ételek a rászorulóknak

Gondoljatok azokra, akik nem, hogy olyan finomságokhoz nem juthatnak, mint amiket a profi séfek készítenek az esküvőtökre, hanem van, hogy napokig egyáltalán nem laknak jól. Nem szükséges messzire mennünk, hazánkban több, mint 50.000 gyermek nem jut elegednő táplálékhoz, nincsen cipő a lábukon, nincsenek játékaik, élnek nélkülözésben. Egy esküvőből bejött pénzen akár gyermeki sorsok is múlhatnak, de ha már csak a megmaradt ételeket el tudjátok juttatni ezekhez a gyerekekhez, már sokat tettetek értük. Amennyiben beleásnátok magatokat jobban a témába, keressétek fel a Gyeremekétkeztetési Alapítvány honlapját, illetve a Re-Formáló egyesület Facebook oldalát, akik segítenek adott esetben eljuttatni a megfelelő helyre a megmaradt ételeket.

Kép: Péter Simon Photography

Bízunk benne, hogy lesz lehetőségünk sok olyan esküvőt szervezni, ahol a sok szép dolog mellett a jótákonykodásra is gondolnak a párok, akár egy kis apróság formájában is.

Mi nagyon szívesen segítünk bárkinek, aki esetleg nem tudja, hogy kikkel lépjen kapcsolatba, ha fel szeretne ajánlani valamit nemes célrs. Keressetek minket a e-mail címen.

Hasonló bejegyzések