Menyasszony szemmel – Berni és Ricsi varázslatos esküvője

Berni és Ricsi elé sok akadályt gördített az idei év az esküvőjük szempontjából. Eredetileg egy nagyobb létszámú esküvőt kezdtünk el szervezni Berniékkel, de a vírushelyzetre való tekintettel inkább elengedték azt és egy egyszerű vacsorát szerettek volna a legközelebbi rokonsággal, barátokkal. Nagyon elszomorodtunk, hiszen sajnáltuk volna, ha a sok közös ötletelés kárbe ment volna, bíztunk benne, hogy a közösen megálmodott koncepció valamilyen formában mégiscsak megvalósítható, hiszen tudtuk, hogy nekik is ez volt az álmuk. Így végül egy kisebb, de talán még annál is szebb esküvőt szervetünk meg nekik, mint amit eredetileg elképzeltünk. Minden egyes pontja felülmúlta az elvárásainkat. Nézzétek meg a saját szemetekkel Berni és Ricsi lélegzetelállító esküvőjét.
Fénykép: Just Stay Natural
Dátum: 2020. július 3.
Helyszín: Vajdahunyad vára, Kerengő
Vendégek száma: 37 fő
Stílus: rusztikus
Színek: krém, púder rózsaszín, barna

Esküvőtöket először más helyszínre és létszámmal szerveztük, de a koronavírus járvány közbeszólt, még az is felmerült, hogy az egész esküvőt lemondjátok. Hogyan éltétek meg azt az időszakot?

Szerencsére mindketten igyekeztünk pozitívan hozzáállni a kialakult helyzethez, de a legnagyobb segítséget a szolgáltatók rugalmassága jelentette számunkra. Mikor esküvőre készülsz és szinte minden részlet a helyén van, akkor igen csak nehéz elengedni ezeket az álmokat. Mivel Ricsivel, a férjemmel Németországban élünk és dolgozunk, nehézkes volt számunkra a hazajutás, illetve a szervezés, hiszen vannak dolgok, amiket video híváson keresztül nem lehet megoldani. Egy ideig a teljes esküvőt le akartuk mondani, de mikor a határzárak feloldásáról és a korlátozó intézkedések enyhítéséről felröppentek az első hírek, elkezdtünk reménykedni. Végül volt akkora szerencsénk, hogy veletek és a stábbal, röpke egy hónap alatt sikerült egy új esküvőt megvalósítani. Valóban kevesebb vendéggel és új helyszínen, de örültünk, hogy, ha változtatásokkal is, de együtt ünnepelhetünk a számunkra legfontosabbakkal.

Hatvan helyett harminc fő előtt mondtátok ki az igent. Mennyire volt nehéz elengedni a nagy esküvőt és leszűkíteni a vendéglistát? Utólag hogyan értékelitek, ha már így alakult, bensőségesebb volt a hangulat vagy van bennetek hiányérzet?

A vendégek számát tekintve, mindig kisebb esküvőt szerettünk volna, így is terveztük. A meghívóink már csak postázásra vártak, mikor jött a karantén. Mivel a meghívottak egy része a külföldi barátainkból állt, így ők már korán jelezték, hogy valószínűleg ebben a helyzetben nem tudnak Magyarországra utazni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2020 tavaszán a németországi munkahelyek szigorú szabályokat hoztak a külföldre utazókkal szemben, függetlenül attól, hogy van-e határzár vagy sem. Végül 30 főnél húztuk meg a határt. Így valóban csak a szűk család és legjobb barátok voltak jelen. Hiányérzet abszolút nincs bennünk, nyílván, ha az eredeti terveink megvalósulnak nagyon boldogok lettünk volna, de a legfontosabb, hogy így is fantasztikusan érezte magát mindenki és az egyik legcsodásabb nap volt az életünkben.

Nagy szerencsénk volt, hogy a szolgáltatók nagy része szabad volt még, így az. eredetileg eltervezett dátumon tarthattuk meg az esküvőt. Helyszínként miért pont a Kerengőre esett a választásotok? Mi fogott meg benne titeket?

Valóban szerencsénk volt. A főbb szolgáltatókat megtartottuk, de dj-nk, cukrászunk, bútorosunk stb. nem volt az esküvőt megelőző 1-1,5 hónapban. Eszter segített mindenkivel egyeztetni és megvalósítani a gyönyörű napunkat. Őszintén hálásak vagyunk minden szolgáltatónak, hiszen nem csak az idejüket tekintve voltak kompromisszumra hajlók, hanem anyagi tekintetben is igyekeztek a számunkra legmegfelelőbb árat ajánlani.

A Kerengőt először egy korábbi Happily Ever esküvő fotóin láttam, majd Eszter ajánlotta nekünk is. Bár korábban sosem jártunk ott helyszínbejáráson, illetve picit féltem, hogy stílusban mennyire fog illeszkedni, hiszen a korábbi esküvőt egy borászatban tartottuk volna, de maga volt a tökély. Meglátni és megszeretni. A Városliget rejtett kis kertje nem áll nyitva a turisták előtt, így a vendégeink közül senki nem ismerte korábban. A gyertyákkal és a fényfüzérekkel olyan volt, akár a mesében.

A siker titka az volt, hogy láthatóan nem görcsöltetek rá semmire, lazán kezeltétek a dolgokat. Van esetleg olyan dolog, amin belül azért izgultatok?

Természetesen legbelül mi is izgultunk, de valóban nem görcsöltünk semmin. Kezdettől fogva úgy gondoltuk, hogy egy esküvő csodaszép és imádnánk minden percét, valamint, ha már sikerül megtartani legyen tökéletes, de nem a külsőségek miatt kötjük össze az életünket. A legfontosabbnak a szerelmünket tartottuk és tartjuk is, valamint, hogy ezt ünnepeljük.

Menyasszonyi ruhának egy gyönyörű Daalarna darabra esett a választásod, ami tökéletesen mutatott rajtad. Hogyan választottad ki, nehéz volt a döntés?

Az igazat megvallva az egész szervezés során nagyon könnyen sikerült döntenem/döntenünk mindenben. Nem volt ez másként a ruha esetében sem. A próbára anyukámmal, illetve két barátnőmmel érkeztem. Külföldről érkezőként két órás ruhapróbán vehettünk részt a Daalarna szalonban, de az első óra végén már a ruha megrendelőlapját írtam alá. Először nehéznek tűnt a döntés, de pár ruha felpróbálása után már majdnem pontos elképzelésem volt, mit is keresek. Természetesen a tanácsadók mindenben a segítségemre voltak, nagyon profik és szuper kedvesek voltak.

Mi a helyzet a többi kiegészítővel, mesélnél kérlek arról, hogy hol is szerezted be őket? (gyűrűk, cipő, stb.)

A kiegészítők kérdése volt talán a legnehezebb számomra, főleg a cipő. Sokáig tartott mire meglett a tökéletes darab, ami csodaszép és kényelmes volt, egy Office cipellő.

A gyűrűkkel sokáig gondban voltunk, hiszen megvolt az esélye, hogy nem készülnek el a nagy napig. A karikagyűrűket a Bojti Ékszermanufaktúra készítette el nekünk, akik minden követ megmozgatva az esküvőt megelőző este átadhatták nekünk őket.

Minden más kiegészítőt igyekeztünk online beszerezni.

Mi volt számotokra a legfontosabb dolog az esküvőn? Volt, amire külön figyelmet fordítottatok?

Talán a zene volt a legfontosabb, hiszen a hangulatot nagyban befolyásolja. Emellett pedig a tánc. Bár én imádok táncolni, Ricsi nem egy Fred Astaire, amit én ugyan nem bánok, de Ő eléggé izgult a vendégek előtt táncolni. Kezdetben igyekeztünk megkoreografált táncot eltáncolni, de végül a spontán, összebújós nyitótánc mellett döntöttünk. Számunkra ez lett a nap egyik legromantikusabb pillanata.

Mi volt a nap legemlékezetesebb pillanata?

Egyetlen mozzanatot nem tudunk kiemelni, viszont sok minden volt nagyon szép. Ricsi szerint a megérkezésem pillanata, ami cuki Tőle. 😀 De kiemelnénk még a szertartásvezetőnk, Márti beszédét, a fogadalmainkat, valamint az este utolsó táncát, amely tökéletes lezárása volt a gyönyörű esküvőnknek.

Pillanatképek az esküvőről:

              

Közreműködők:

Szervezés, lebonyolítás: Happily Ever Weddings by Diána Vígh
Helyszín: Vajdahunyad, Kerengő, Pearl Event
Fotó: Just Stay Natural
Film: Organik Cineworks
Szertartásvezető: Plesz Márti
Dekoráció: Natural Wedding Decor
Bútorok: Amerikaiszék.hu
Torta: Zabrakadabra
Desszertek: Neked Cake
Technika, dj: Show4you
Menyasszonyi ruha: Dalaarna
Gyűrű: Bojti Ékszer
Smink: Nógrádi Barbi
Fodrász: Lola’s Hair Budapest

 

Hasonló bejegyzések