Menyasszony szemmel: Szofi x Balázs esküvője

Esküvőszervezőként sok emberrel találkozunk és van hogy mély barátságok is kötődnek a szervezés alatt. Így történt ez velem és Nagy Szofival, akiben egy nagyon jólelkű, kedves és különleges lányt ismerhettem meg. Júniusi esküvőjükre közel egy évet készültünk és a végeredmény magáért beszél, minden perce álomszerű volt. Most Szofi segítségével belekukkanthattok, ő hogy élte meg menyasszonyként az előkészületeket és az esküvőt.

Fényképek: Rokolya Photography, Balázs Lengyel Photography

Dátum: 2017. június 17.
Helyszínek: Hollókői Szent Márton templom, Haraszthy Vallejo
Vendégek száma: 88 fő
Stílus: természetközeli, letisztult
Színek: fehér, zöld

Így kezdődött minden

2014 őszén találtam rá Balázsra az Instagramon és valami olyat éreztem, amit előtte soha. Tudtam, hogy ő valami mást mozgat meg bennem, úgy, hogy lényegében semmit nem tudtam róla. Talán ezt hivják úgy, hogy szerelem első látásra. Bekövettem, de mint csendes szemlélő, nem gondoltam, hogy estére már üzenet vár tőle. Érdekes, hogy az oldalam privát volt, tehát egy nagyon pici profilképet látott csak rólam, mégis azt mondta, hogy érezte, hogy meg kell ismernie. Ő akkor Athénban lakott, én pedig Budapesten, szóval az első randi napra pontosan egy hónapot váratott magára, de oda már úgy mentünk, mintha ezer éve ismertük volna egymást. Éjszakába nyúló beszélgetések, folyamatos üzenetváltások és várakozás a nagy napra. Ez jellemezte azt az egy hónapot. ????

Meghitt lánykérés

Valahogy a lánykérés se úgy történt, mint egy átlag párnál. 2016 tavaszán merült fel, hogy szeretnénk összekötni az életünket és belőttük a 2017-es nyarat, mint lehetséges időpont. Érdekes, hogy mindketten a hagyományos lánykérés, esküvő, családalapítás sorrendre vágytunk, de valahogy akkoriban egy kisbaba lehetséges érkezése erősebben motoszkált a fejünkben. Mire meggyőztük magunkat, hogy tartjuk a sorrendet és először összeházasodunk, akkor már Nara, a kislányunk, a pocakomban volt. Belevetettük hát magunkat az esküvő szervezésébe, bár a hivatalos lánykérés akkor még nem történt meg. Nem szerettem volna egyebként különleges lánykérést, meghitt pillanatra vágytam otthon. Balázs nagyon jól időzített, Nara már pár hónapos volt, elmentek vacsoráért késő délután. Mikor hazaértek, Narát magamhoz öleltem, akkor vettem észre, hogy a pulcsija alatt egy olyan felső van, ami nem ismerős. Felhúztam a pulcsiját és akkor láttam meg, hogy Balázs kézzel ráírta: Mommy, will you marry my Daddy? Mondhatom, volt nagy melepődés és elérzékenyülés. Tökéletes volt, pontosan olyan, mint amit szerettem volna. Végül pedig a legjobb dolog volt az, hogy Nara részese volt ennek a csodálatos napnak. A meghívót is úgy terveztük, hogy Ő hívta meg a vendégeket a szülei esküvőjére.

Megálmodott dekoráció

Egy szóval: letisztultság. Nem szerettem volna élénk színeket, semmi feltűnő díszt vagy mintát. Igazi rusztikus fa asztalokat választottam, rajta szépen elrendezett idényvirágokkal és gyertyákkal. Színekben is törekedtem az egyszerűségre, leginkább a fehér és a zöld dominált mindenhol. Az ültetőkártyákat parafadugók tartották, illeszkedve a helyszín hangulatához és a mi bor iránti szeretetünkhöz. Egy nagyobb díszelem volt a zöld növényekből készített fotófal, Love felirattal, ami az egyik kedvenc helyszínem lett. Meg persze a hinta, ami talán a vendégek kedvenc fotózkodási helyszíne volt. Az egész dekoráció új életre kelt este, amikor égtek a fényfüzérek, a gyertyák. Varázslatos volt. A Le Jardin csapata csodát tett és azt hiszem szebb esküvőt varázsoltak, mint amit valaha elképzeltem. Egyébként a sminkben és a hajban is a természetességet, letisztultságot szerettem volna követni, amit Tóth Szandy és Haller Jani nagyszerűen megoldott.

Menyasszonyi ruha

A Daalarna, vagyis Benes Anita által tervezett ruhák kerültek nálam csak szóba. Amikor először elmentem hozzájuk rögtön megtetszett egy ruha, talán az is szerelem volt első látásra, de kicsit azért még kikacsingattam és felpróbáltam többféle fazont. Hátha beleszeretek másba is. De végül több hónapnyi gondokodás után rájöttem, hogy az első megérzés a legjobb és azt a ruhát választottam, amibe elsőként beleszerettem. Később kérdeztem Balázst, hogy milyen ruhában képzel el és pontosan leírta a választott ruhámat. Félelmetes. Így ezután nem is volt kérdés, hogy tökéletesen választottam.

A tökéletes fotós

Úgy gondolom a fotós az egyik legfontosabb része az esküvőnek, mert a megélt szép pillanatokat az ő képeik segítségével bármikor újraélhetjuk. Nagyon sok fotós munkáját megnéztem, mielőtt a végleges döntést meghoztam volna, de éreztem, hogy Rokyék tudnák a nekem legjobban tetsző módon megörökíteni az esküvőt. Persze nem csalódtam, álomszerűek lettek a képeink.

A szervezés legnagyobb kihívásai

Nálam inkább olyan tényezők nehezítették a szervezést, mint az, hogy külföldön lakunk és hogy a szervezés kellős közepén életett adtam a kislányunknak. Így két pelenkázás között próbáltam időt szakítani arra, hogy egyáltalán elképzeljem, mit is szeretnék. A külföldön élés miatt pedig a hazajárás volt nehéz, pláne kisbabával, hiszen saját magam szerettem volna vegigkóstolni a menüt, a desszerteket, bejárni a helyszínt stb. De azt hiszem a tortakóstolásért hetente hazarepülnék. ????

Különleges templomi szertartás 

Apai ágon hollokői a családom, a gyermekkorom jórészét ott töltöttem. Hollókő a világörökség része, az ófalui utcában megállt az idő. Manapság már inkább turisztikai helyszín, de amikor még gyerek voltam másról szólt. Nagyon sok szép emlék köt oda és már kislány koromban eldöntöttem, hogy itt szeretnék összeházasodni a szerelmemmel. A nagyszüleim is ebben a kis templomban házasodtak már 58 éve, gondoltam ez szerencsét hoz és mi is leélünk egymás mellett minimum ennyi évet.

A nagy nap programja

Azt hiszem elmondhatom, hogy minden tökéletesen és gördülékenyen zajlott. Hollókőn kezdődött a családnak a nap, én viszont már előző este lementem Narával és a legjobb barátnőmmel, aki végig mindenben segitett és a jobb kezem volt egész nap. Itt kezdtük korán reggel a készülődést, majd szépen érkeztek a vendégek, a szűk családunk. A szertartás után mindenki útnak indult Etyekre, a polgári esküvő és a lagzi helyszínére. Itt is minden program szépen követte egymást, nem voltak üres, hosszú percek. Egyszerű és szép polgári szertartásunk volt, ahol inkább rólunk, a megismerkedésünkről, az életünkről mesélt a szertartásvezetőnk. Belecsempészett egy kis humort, egy kis érzelmet, nem volt túl hosszú, nem volt túl rövid. Szívből ajánlom Deák Viktóriát mindenkinek, aki hasonlóra vágyik. Ezután egy beszélgetős, fényképezkedős, csokordobásos egy óra következett, finom falatokkal és Caramel koncerttel. Majd a vacsora és az első táncunk. Ezután indult be az este, Rakonczai Imre egy zongorával hatalmas mulatós bulit csinált, ahol senki nem maradt a székén ülve.

Családias hangulat

Alapból egy nagy házibulit szerettünk volna, minden kötöttség nélkül, ahol nincs más dolguk a vendégeknek, mint jól érezni magukat. 88 vendég volt, csak a közeli barátainkkal és a családunkkal szerettünk volna ünnepelni. Megpróbáltuk beleépíteni az egész koncepcióba azt a négy országot, ahol Balázzsal eddig közösen éltünk, vagyis Magyarországot, Görögországot, Spanyolországot és Németországot. A vendégek is szép számmal érkeztek a különböző országokból. Szerettük volna feldobni az estét kicsi játékkal is, így minden asztal kapott egy 10+1 kérdésből álló kvízsort rólunk. Kiváncsiak voltunk, kik ismernek minket a legjobban. Szóval az egésszel egy családot és barátokat összekovácsoló hatást szerettünk volna elérni, azt hiszem ez sikerült is.

Ízek

A vacsorát a helyszín konyhája készítette. Volt egy alap esküvői menüjük, de mint mindenben, ebben se szerettem volna átlagosat. Így bevezettük a vacsorába annak a négy országnak a konyháját, amit már fentebb említettem. Így került a tényérokra magyar vörösboros marhapörkölt, juhtúros sztrapacskával, görög souvlaki feta me melivel, spanyol paella és német bébicsülök káposztával. Emellett csodás előételeink is voltak, levesek, lazac tartár, grillezett tintahal és polip.

A tortánkat, valamint a desszerteket az Egy csipet torta csapata készítette. Ezuton is köszönöm Alexadrának, az isteni sóskaramellről azóta is áradoznak a vendégek! Tortából is egyébként az egyszerűségre törekedtünk, úgynevezett „semi-naked” tortát választottam és a dekorációban felbukkanó virágokkal díszítettük.

Legemlékezetesebb pillanatok

Borzasztó nehéz kiemelni egyet. A templomi esküvőnk nagyon meghittre sikeredett, csak a családunk vett részt. Ott láttuk meg először egymást Balázzsal, azt hiszem az volt a leginkább hidegrázós pillanat. De ide sorolhatnám még azt a pillanatot is amikor először megláttam egyben, a való életben az elképzeléseimet, az egész helyszínt. Őszintén mondom, hogy csodálatosabb lett, mint ahogyan megálmodtam. Azt hiszem a meglepetésvendégként fellépő Caramel is nagyon szép és megható pillanatokat szerzett nekünk. Muszáj még az első táncunkat is megemlítenem, azt hiszem az a pillanat is örökre megmarad az emlékeimben, amikor hárman, a kislányunkkal együtt táncoltunk a násznép előtt.

A jó esküvő titka

Egy jó esküvőszervező! ???? Viccet félretéve, azt hiszem egy ilyen kaliberű esküvőnél elengedhetetlen az esküvőszervező. Nagyon sok munka, szervezés, találkozók, megannyi e-mail és rengeteg utánajárás. Ezt egy átlagember nagyon sok fejfájás árán tudná végigcsinálni. És persze a helyszínen, az esküvő napján se mutat olyan jól, ha a menyasszony maga, teljes díszben irányítja az embereket. Ez a nap a menyasszonyról és a vőlegényról kell hogy szóljon, arról, hogy elengedjék magukat és csak átéljék a nap minden egyes percét. Mert sajnos hamar eltelik. És senki sem szeretne mégegyet. ???? Elengedhetetlen egy jó ceremóniamester is, aki a násznépet irányítja és terelgeti.

A tanácsom az, hogy minimum egy évvel hamarabb kezdjék el a szervezést, foglalják le az álomhelyszínt, a legjobb szolgáltatókat, mert hamar elkelnek. A másik legfontosabb tanácsom, hogy válasszanak Téged esküvőszervezőnek, mert ilyen precizitással, odaadással és a pár igényeinek megfelelően nem sokan szerveznek esküvőt! ????

<3


Közreműködők:

Szervezés, lebonyolítás: Happily Ever Weddings by Diána Vígh

Fotó: Rokolya PhotographyBalázs Lengyel Photographer

Film: Plus Media

Ceremóniamester: Tokár Tomi

Szertartásvezető: Deák Viktória

Dekoráció: Le Jardin Decor

Virágok: Virágműhely

Grafikák: The Fanatic Calligrapher

Meghívó: Pimpernel Weddings

Catering: Haraszthy Vallejo

Sütemények, torta: Egy csipet torta

Fellépők: Molnár Ferenc Caramel, Rakonczai Imre

DJ: DJ Basics

Technika: Eventech Solutions

Smink: Tóth Szandy

Fodrász: Haller János

Menyasszonyi ruha: Daalarna

Szmoking: Absolute Bespoke

Kutya felügyelő: Jaksa Tiana ????

Hasonló bejegyzések