Inspiráció menyasszonyi sminkhez

 A legújabb videómban Török Móni, az egyik kedvenc sminkesem, egy könnyed, meleg tónusú menyasszonyi sminket mutatott be rajtam. A lenti interjúban pedig arról olvashattok, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a nagy napra a tökéletes sminket.

 

Nézzétek meg, ahogy lépésről lépésre elkészül a végeredmény:

Mi alapján találjátok meg az ideális sminket a menyasszonnyal, hogyan néz ki a folyamat?

Amikor megkeresnek a menyasszonyok, arra szoktam kérni őket, hogy keressenek az interneten vagy az újságokban olyan sminkfotókat, ami tetszik nekik, amilyen stílus közel áll a személyiségükhöz. Ebből az inspirációs kis anyagbol szoktunk kiindulni a próbasmink készítésekor, majd a színükhöz, karakterükhöz igazítom a sminket – de természetesen a ruha, kiegészítő, dekor is szerepet játszik a kiválasztásában.

Mire kell figyelniük a menyasszonyoknak mielőtt sminkelni mennek? 

A smink alapja az arcbőr, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy megfelelően tisztított es hidratált bőre legyen a menyasszonyoknak. Érdemes az esküvő előtti hetekben kozmetikushoz is elmenni.

Volt már olyan, hogy lebeszélted a menyasszonyt valamilyen kéréséről? Mi az, amit semmiképp sem szoktál javasolni?

Mivel sok nő nem sminkeli magát a hétköznapokban, ezert gyakori, hogy példaul túl soknak tartják az alapozó használatat. Az egységes arcbőr eléréséhez viszont nélkülözhetetlen, nem beszélve arról, hogy rengeteg fotó készül aznap a párról, ahol szinten fontos a tökéletes smink. Akinek gyönyörű bőre van, elég lehet egy jó minőségű púder vagy egy BB krém, aminek nem olyan vastag a fedése, de mégis makulátlan arcbőrt tud kölcsönözni. A cél egy közös kompromisszum. Az én szakmai véleményem és az menyasszony egyénisége együtt érvényesül a smink kiválasztásában.

Fényképek: Ildikó Nagy Photography

Hogyan tehető tartóssá a smink, hogy a nyári kánikula vagy a könnyek se fogjanak ki rajta?
Mindig primerekkel tartósítom a sminket az arcon, szemen, szájon és ha kérik, fixáló sprayt is használok utolsó lépésként. A szemhéjfesték, a tus és a szemceruza is vízálló termékek, így ellenállnak a könnyeknek, de ezektől függetlenül jó, ha a kistáskába kerül a púder és a rúzs, így bármikor fel lehet frissíteni a sminket.

Mik az idei smink trendek és ezek hogyan köszönnek vissza az esküvőkön?

Őszinten szólva a menyasszonyok esetében nem mindig követem a trendeket, nekem sokkal fontosabb az egyéniségűk, színeik, karakterük, mint az adott divat. Vannak természetesen olyan technikák, amiket belecsempészek, például árnyékolási praktikák vagy a most nagy sláger strobe krém, de a legfontosabb, hogy egy olyan sminket készítsek, amiben ő gyönyörűnek érzi magát.

 

D.

 

 ???? Terméklista – Bridal Make Up

Zuii Organic Sminklemosó
Zuii Organic Primer / Színtelen
Zuii Organic folyékony alapozó / Olive light
Lavera Dekor Natural Concealer / Ivory
Zuii Organic Loose púder / Honeywood
Lavera dekor bronzosító duo / Golden sahara
Zuii Organic Arcpír / Mango
Zuii Organic Highlighter / Berry
Lavera szemhéjbázis
Too Faced Chocolate Bar paletta
Inglot vízálló szemceruza / Fekete
Kiko Ultra Tech szempillaspirál
Bobbi Brown Gel eyeliner / Fekete
Soros műszempilla
Mac Pre Prime Lips
Lavera Dekor szájkontur / Rose
Zuii Organic Limited Seria Rúzs / Petal

Hasonló bejegyzések