Minden, ami desszertasztal

A legédesebb attrakció, amit mindenki nagyon vár, az nem más, mint a desszert. Véget ért az az időszak, amikor zsúrkocsin tolják be az esküvői tortát, ideje új szintre emelni az est legédesebb részét! Legújabb divat a gazdagon megterített desszertasztal. Sok szabály nincsen, itt tényleg csak a képzelet szab határt. A tökéletes stand nem csak látványra kecsegtető, de ízre is felejthetetlen. Készen álltok a desszertasztal kisokosra?

Cukrász: Egy csipet torta

Kép: Wed Over Hills

Az első lépések

  • A tökéletes cukrász – Legelső lépésként érdemes felkeresni egy megbízható cukrászt. Ha tökéletes desszertre vágytok, nem csak a külső, a belső is épp annyira fontos. Mindenképp menjetek el kóstolóra is, hiszen nem csak a szemükkel laknak jól a vendégek! Nincs is annál rosszabb, mint amikor egy szenzációs kinézetű süteménybe beleharapsz és a szép külső mögött egy száraz, ízelten belső lakozik.
  • Sokszínűség – Merjétek kombinálni az önteteket, ízeket, állagokat! Ez is a művészet része. Ha megtaláltátok a cukrászt, biztosan segíteni fog abban, hogy mégis milyen ízvilágban érdemes gondolkodnotok. El se hiszitek, hogy milyen isteni végeredménye lesz különböző ízek kombinálásának.
  • Személyes kedvencek – Mint az esküvő egésze, ez is kizárólag csak Rólatok szól! Gondoljátok végig miket is szeretnétek, mik a kedvenceitek vagy esetleg, hogy mik azok az édességek, amik valamilyen kedves emléket elevenítenek fel a kapcsolatotokból. Ha például első randin magyorókrémes sajttortát ettetek, mindenképp legyen az asztalon.

Cukrász: Egy csipet torta

Kép: Török-Bognár Reni

A koncepció

  • Tematika – Van valami különleges elképzelésetek az esküvő tematikáját illetően? Ha igen, akkor az a desszertasztalról se hiányozhat. A legfontosabb mindenképp, hogy az esküvő hangulatába passzoljon bele. Ha az esküvődet a letisztultság jellemzi, akkor a desszertasztalt se zsúfold tele oda nem illő dekorációval..
  • Színek – Célszerű a dekorációhoz illő színvilággal terveznetek. A cukrászt is meg lehet kérni, hogy egy bizonyos színskálával dolgozzon, illetve a kiegészítőket is ehhez lehet igazítani.

Cukrász: Egy csipet torta

Kép: Wed Over Hills

Az extra feltét

  • Címkézés – Nem csak jól néz ki, de hasznos is, ha feltünteted melyik süti micsoda. A cukrászok kreativitásának köszönhetően nem mindig felismerhető mi is az éppenséggel, amelyik édességgel szemezünk. Gyönyörű betütipussal pedig egy dekorációs elemnek is tekinthető.
  • Dekorácíó –  Az összhatást virágokkal, díszekkek, gyertyákkal, fényfűzérekkel, különleges tálakkal lehet feldobni. Érdemes egy-két többszintes tálalót is beszerezni, hogy új dimenziókat nyisson. Pár apróság, de hidd el, a végeredmény magáért fog beszélni.

Kép: ImpressionART

Miért jó választás?

Amellett, hogy fantasztikusan finom, nagyszerűen mutat a képeken! Mára a desszertasztal olyan dekorációs elemet képvisel, mint a teríték vagy a fotófal. Sőt még azoknál is jobb, hiszen a díszletet itt meg is lehet enni. 🙂 Ha szeretnél trendi, látványos esküvőt, semmiképp se hagyd ki a listáról!

Cukrász: Torta és Karamell

Kép: Wed Over Hills

Kép: Berta Sándor

Kép: Pinterest

Kép: Pinterest

Kép: Pinterest

Kép: 100layercake

Hasonló bejegyzések