Mindent a jegyesfotózásról

A jegyesfotózást rengeteg tévhit lengi körül, amit ebben a bejegyzésünkben szeretnénk megcáfolni. Az aggodalmakkal ellentétben a jegyesfotózás nem arról szól, hogy pózolni kell a kamerák előtt. Sokan szégyenlősek és nem szeretnének ‘modellt’ állni. Ám egy profi fotóssal dolgozva ettől nem kell tartanotok, pont az a cél, hogy megismerkedhessetek velük, megtapasztaljátok, hogy önmagatokat adva, csupán egymásra figyelve milyen szép képek készülnek rólatok. Így az esküvő napján biztos nem fogtok már szorongani, a jegyesfotókat pedig számos módon felhasználhatjátok.

Forrás: Vamos Wedding Photography

Miért hasznos a jegyesfotózás?

Akik nem mozognak sűrűn a kamera előtt, olykor zavarba jönnek. Voltaképp ez az esküvő főpróbája, már ami a kamerák előtt való fesztelen viselkedést illeti. A tapasztalatok alapján tíz perc után már mindenki feloldódik és rájön, hogy nem is olyan ijesztő ez a helyzet. 🙂


Forrás: 2lenses Wedding Photography

Hol használhatjuk fel a képeket?

A laza fotózás eredménye egy fantasztikus sorozat! Amellett, hogy színesíti a későbbi esküvői albumot, a lakásotok éke lehet egy-egy előhivatott, akár a ‘save the date’ kártyához is választhattok képet belőle. Elküldhetitek a vendégeiteknek, odaadhatjátok szülőköszöntő ajándéknak a szertartáson vagy akár az esküvői dekorációban is felhasználhatjátok őket, például fotós falhoz vagy köszönetajándék mellé. Jópofa ötlet az is, ha üdvözlőkártyákat készítetek belőle a vendégeknek.


Forrás: Ildikó Nagy Photography

Mégis mit vegyünk fel?

Nincs rá semmiféle szabály, etikett. Amennyiben nem szeretnétek nagy feneket keríteni a dolognak, érkezzetek abban a ruhában, amiben a legjobban érzitek magatokat, ami legjellemzőbb rátok a hétköznapokban. Természetesen a csinos, nőies ruhák sincsenek kizárva, olyan öltözék ajánlott, amit szívesen néztek vissza majd az évek folyamán.


Forrás: Wed Over Hills

Mi a feladatunk?

Kizárólag az, hogy jól érezzétek magatokat! Érdemes kipihenve, jókedvűen érkezni, hogy könnyedén egymásra tudjatok hangolódni és önfeledt pillanatokat élhessetek meg.


Forrás: Cserkúti Fotó

Kit vigyünk magunkkal?

Azoknak a pároknak, akiknek már van gyerekük mindig azt javasoljuk, hogy a kis lurkó is kísérje el anyát és apát. Nincs cukibb ezeknél a képeknél, mindenki imádni fogja. Akiknek pedig négylábú kiskedvencük van, őt se hagyják otthon, hiszen a család része, nem mellesleg pedig imádnivalóak a fotókon.


Forrás: Rokolya Photography

Mikorra időzítsük a jegyesfotózást, meddig fog tartani?

Ne ijedjetek meg, de az egyik legideálisabb időpont a fotózás megtartására a napfelkelte. Ekkor a fények bámulatosak, kevesen vannak az utakon vagy a turista nevezetességeknél. Azoknak, akik óckodnak a koránkeléstől, azoknak a napnyugtát javasoljuk, hiszen a fények hasonlóan tökéletesek. Időtartalmát tekintve nagyjából egy órát kell rászentelni.


Forrás: Vamos Wedding Photography

Mi a tökéletes helyszín?

Amennyiben nincs egy konkrét hely, amihez kötődtök (első randi, első csók, stb.), akkor érdemes lehet a fotósra bízni ezt a kérdést. Ők általában ismerik azokat az eldugott zugokat, gyönyörű tájakat, amik nagyszerűen mutatnak a képeken. Általában városi és természetközeli helyszínek közül szoktak választani a párok. Mi nagyon szeretjük az erdőmélyi és a vízparti tájat, de a Budai Vár Halászbástyája örök favorit napfelkeltében. ❤️


Forrás: Kövesdi Réka Fotográfia

 

Reméljük a cikkünk elolvasása után ti is bátrabban álltok a témához és sikerült meggyőznünk, hogy érdemes jegyesfotózást kérni. 🙂

Hasonló bejegyzések