Timi és Tayo mesés magyar-nigéria esküvője

A 2018-as esküvői szezonunkban felejthetetlen élményt hagyott maga után Timi és Tayo esküvője. Nem csak azért, mert különleges alkalom, amikor az esküvőszervező húga házasádik, hanem azért is, mert megismerhettünk a fantasztikus joruba kultúrát. Az ilyen napokért választottuk ezt a mesés szakmát! Olvassátok el interjúnkat a menyasszonnyal, hogy ti is átélhessétek a legszebb pillanatokat és megtapasztaljátok a nemzetközi esküvők varázsát!

Fényképek: Jánossy Noémi

Dátum: 2018. június 23.
Helyszín: Hilton Budapest
Vendégek száma: 100 fő
Stílus: klasszikus, elegáns
Színek: fehér, púder, arany

Film: Szín Róbert

Mesélnétek kicsit a megismerkedésetekről?

2010 nyarán találkoztunk először Budapesten. Tayo Magyarországon tanult, én pedig Belgiumban, de nagy szerencsénkre a nyarat itthon töltöttem. E-mail címet cseréltünk és kezdetét vette a beszélgetés, amit egyszerűen nem tudtunk abbahagyni. Eleinte a távolság nagyon nehéz volt, de kitartottunk egymás mellett, és a távkapcsolat után sikerült összeköltözünk Dublinban három évvel ezelőtt.

Hogyan zajlott a lánykérés?

Mindig is együtt képzeltük el az életünket, sokat beszélgettünk a közös jövőnkről, beleértve a házasságot is. Vicces tény, hogy nem egy, hanem számos lánykérés is volt a kapcsolatunk során. Az első egy alkalommal miközben épp Skype-oltunk, a második Magyarországon történt, majd egy osztrák kiránduláson is feltette Tayo azt a bizonyos kérdést. Viszont egyik sem volt „hivatalos”,  mert nekem fontos volt, hogy először költözzünk össze még mielőtt eljegyez.  Végül a gyűrűs lánykérésre otthon, Dublinban került sor. Tayo – mint megtudtam – rengeteg tervvel előállt, amit én sajnálatos módon egy hosszúra nyúlt készülődéssel meghiúsítottam. Mondanom sem kell, ennek ellenére is tökéletes és mesébeillő volt!

Mért döntöttetek úgy, hogy esküvőszervező (vagyis a nővéred) 🙂 segítségét kéritek az esküvőtök megvalósítását illetően?

Több oka is volt, hogy mindenképp segítségét kértünk:

  1. Külföldön élünk, nem tudunk sajnos gyakran hazajönni Budapestre a munka miatt, így feltétlen szükségünk volt helyi segítségre, aki intézi a dolgokat.
  2. Sokkal egyszerűbb volt kiválasztani a szolgáltatókat abból a listából, amit ti küldtetek. Bíztunk a szakértelmetekben, és tudtuk, hogy bárkit választunk, nem lőhetünk mellé.
  3. Egy esküvőnek számos apró részlete van, amit korábban nem ismertem, de a szervezés alatt belefutottunk. Ezekkel nem is tudom, hogy birkoztam volna meg, ha nincsen egy higgadt, magabiztos szervező, aki tapasztalatainak hála kézben tartja az egészet.
  4. Utólag is jó döntés volt, hiszen minden vendégünk gratulált, hogy mennyire összeszedett és szép lett a végeredmény. Sok esküvőn jártam én is, ahol nem gondoskodtak megfelelően az ütemtervről, pedig a vendégeknek fontos, hogy sose unatkozzanak, ne legyenek éhesek és tisztában legyenek a programokkal.

Az esküvő nagyon különleges volt, remekül ötvözve a magyar és nigériai hagyományokat. Hogyan ment ennek a megalkotása?

Nem volt egyszerű, különböző esküvőket nézegettünk, hogy ihletet merítsünk a sajátunkhoz. Kiválasztottuk, ami tetszett és elvetettük azokat, amik nem illettek hozzánk. Nagyon fontos volt számunkra, hogy nigériai dalok legyenek, hiszen szeretjük a nigériai zenéket és a táncot. Szerettük volna, tradicionális joruba (*egy nagy etnikai csoport Afrikában, amely több mint harmincmillió főt számlál, többségük Nigériai nyugati részén él) öltözetet is viselni. Ezek a ruhák rendkívül színesek, egy nigériai esküvőre egyébként is a színpompa a jellemző. Szóval miután véget ért a vacsora, a családunk és mi is átöltözünk a hagyományos öltözetbe. Én a hófehér menyasszonyi ruhámat egy gyönyörű kékre cseréltem le. Ezt követően kezdetét vette egy igazi joruba esküvő, ahol ismételten örök hűséget fogadtunk egymásnak Tayoval, amelyet rengeteg tánc kísért. Fantasztikus volt!

Melyik volt az az elem, amit mindenképp szerettetek volna?

A táncos bevonulásra vágytunk a legjobban, amikor a koszorúslányok és a koszorúsfiúk egymás után betáncolnak a vacsora helyszínére különböző zenékre. Őket követtük mi is, nagyon szórakoztató volt, telis-tele energiával, szuper hangulatot csinált az egész estére. A komolyabb, hivatalosabb szertartás után mindenki felengedett, és élvezte a pillanatot. Ez jellemző a nigériai esküvőkre, bármerre tartják.

Helyszínként miért pont a Hilton hotelre esett a választásotok?

A fővárosban szerettük volna tartani az esküvőnket, hiszen sok vendégünk külföldről érkezett, és nem akartuk, hogy még többet kelljen utazniuk. Úgy gondoljuk, hogy a Budai várnak van a legszebb panorámája egész Budapesten, a Halászbástya pedig a kedvenc közös helyünk a fővárosban. A Hilton Hotel pont közvetlenűl mellette van, pazar kilátással, így adta magát.

Szerettünk volna szabadtéri ceremóniát, amihez a szálloda Dominikánus udvara állt a rendelkezésünkre. Olyan varázslatos helyszín, az ókori elemeivel egészen különleges hangulatot teremt. Arról nem is beszélve, hogy a Halászbástya szolgált az esküvőnk hátteréül.

Végezetül tudtuk, hogy sok tapasztalattal rendelkeznek esküvők terén, így bízhattunk a szakértelmükben.

Milyen dekort álmodtatok meg az esküvőtökre?

A dekornál azt tartottuk szem előtt, hogy minél letisztultabb legyen, ezért a fehér és púder színeket helyeztük előtérbe. Sok esküvőn láttam már ezt a színösszeállítást, de szerintem a miénk ettől függetlenül is különleges lett, hiszen a Le Jardin szuper csapata új szintre emelte ezt a palettát. A rézből készült geometriai formák sok elemben visszaköszöntek, ami modern, de mégis klasszikus külsőt varázsolt az amúgy romantikus dekornak. Volt egy szuper fotósarkunk is, ami mindenki kedvence volt az este folyamán, rengeteg képet készítettek a vendégeink előtte. Az asztalokra magas vázát választottunk, hogy az egymással szemben ülők is kényelmesen tudjanak társalogni. Az összkép szerintem hibátlan lett, imádtuk!

Hogyan telt a nap?

A vendégeink visszajelzései alapján nagyon esemény- és érzelemdús, izgalmas nap volt, tele felejthetetlen élményekkel. Nekünk egy szempillantás alatt eltelt a sok történés miatt.

Változtatnátok valamin utólag ? Volt olyan, amit nem tudtatok megvalósítani?

Nem tudtunk enni. Korábban hallottuk más pároktól, hogy az esküvőjükön nem tudtak vacsorázni, én viszont mindig azt gondoltam, hogy velem ez nem fog megtörténni, hiszen imádok enni. Ki szerettem volna próbálni mindent a menüből, hiszen olyan jól összeválogattuk a kedvenceinkből álló menüsort, de sajnos a nagy izgalomtól egy falat se ment le a torkunkon. Különösen a tortát sajnálom, bárcsak többet tudtam volna enni belőle…

Mi volt a legszebb pillanat számotokra?

A first look! Nem voltam biztos benne, hogy legyen-e, de jó döntés volt. Az egész napos készülődés után, amit külön töltöttünk, nagyon izgultunk, kellett az a csendes pár perc, amit a ceremónia előtt kettesben eltöltöttünk, és ez a stresszt is csökkentette. Nem utolsó sorban a first look képek nagyon jók is lettek.

Mit tanácsolnál a jövő menyasszonyainak?

Kérjétek mihamarabb esküvőszervező segítségét, hogy megkíméljétek magatokat a felesleges stressztől.

Nyugodtan adjatok feladatokat a koszorúslányoknak és a családtagoknak is, hiszen ők nagy valószinüséggel lelkesen és szívesen fognak segíteni nektek, így nagy terhet levesznek a vállatokról.

A jó fotós és filmes nagyon fontos, ne féljetek pénzt áldozni rájuk, hiszen az emlékek örökre megmaradnak, így újra és újra átélhetitek a legszebb pillanatokat. Nálunk a képek és a kisfilmünk is felülmúlták a képzeletünket.

<3

Közreműködők:

Szervezés, lebonyolítás: Happily Ever Weddings by Diána Vígh

Helyszín, catering: Hilton Budapest

Fotó: Jánossy Noémi

Film: Szín Róbert

Szertartásvezető: Nemes Viktor

Dekoráció,: Le Jardin Decor

Grafikák: Láng & Partners

Virágok: Virágműhely

Posztamensek és fém állványok: Bucek Fabrication

Sütemények, torta: Egy csipet torta

Technika: Event Tech Solutions

Smink: Újfalusi Emese

Fodrász: Kiss Pali

Photobooth: Fotokabin

Menyasszonyi ruha: Royal Trend Szalon

Hasonló bejegyzések