Váratlan nászutas úti célok, ha valami különlegesre vágytok

Minden pár izgatottan várja az esküvőjét, viszont a véghajrában annyi teendő van, hogy sokszor elhagyja a szájukat ez a mondat: ‘Bárcsak túl lennénk már rajta és pihenhetnénk!’. Mi ezt 100%-osan megértjük, de vígasztalion titeket a tudat, hogy az alagút végén vár titeket egy kis pihenés életetek szerelmével, vagyis kezdetét vehetik a mézeshetek, vagyis a nászút! Hogy milyen a tökéletes honeymoon? Ez csak rólatok szól, azt kell csinálnotok, amit legjobban szerettek, legyen az a tengerparton édes semmittevés egy koktéllal a kézben. Vagy aktív pihenés, tele programokkal, extrémsportokkal. Bejegyzésünkben különleges nászúti célokat mutatunk meg nektek, különböző szórakozási lehetőségekkel. 

 

1. Verona, Olaszország

Mindenki ismeri Shakespeare egyik leghíresebb művét, a Rómeó és Júliát. Ennek a romantikus műnek színhelyéül Verona város szolgál, a legnépszerűbb látnivalója Júlia terasza, ahol a két szerelmes erkély jelenete is zajlott. Az erkélyhez vezető falakon szerelmes levelek ezreit látni, a legtöbb turista, akiknek a nagy része szerelmespár mindenképp ellátogat erre a romantikus helyszínre. A város nem csupán páratlan történelmével, különleges hangulatával lopja be magát az idelátogatók szívébe, hanem ínycsiklandozó olasz ételekkel, finom borokkal is.

2. Sa Pa, Vietnám

Vietnam, Dél-kelet Ázsia egyik legszebb országa páratlan látnivalókat kínál, csodás tengerparti üdülőhelyei pedig felejthetetlen nyaralási élményekkel ajándékoznak meg. Az országot páratlan természeti adottság és bőséges kultúra jellemzi. Az ázsiai országokat jellemzi, hogy hihetetlen fejlődéseken mentek keresztül, de Vietnámnak sikerült megőriznie tradícióit, ősi kultúráját. Északon a hegyi falvak varázsolják el az arrajárókat, de nem érdemes kihagyni Phu Quoc-ot sem, amit érintetlen trópusi erdők, fantasztikus strandok, érintetlen korallzátony és kevés turista jellemez.

3. Kappadókia, Törökország

Kappadónia egy igazán mesebeli helyszín. Vulkánkitörések játszottak szerepet a város jellegzetes kővel borított környezetének. De nem csupán a természet tette ilyen különlegessé a helyszínt, az emberi kezek az évek során földalatti várost is kialakítottak, kilométeres utcákkal, folyosókkal, amiket a történészek szerint 20 000 kereszténynek is otthont adott, akik az Oszmán Birodalom elől rejtőztek el. Ami pedig a környéket a legfelejthetetlenné teszi, azok a hőlégballonok, amikből több százat is láthatunk az égbolton. Egészen elképesztő látvány.

4. Lappföld, Finnország

Ki mondta, hogy csak meleg helyekre, tengerpartra lehet elmenni a nászúton? Hogyha télen szeretnétek utazni és kalandozni, akkor elmehettek egyenesen a Mikulás otthonába, Lappföldre. Itt minden a karácsony körül forog, a turisták betekinthetnek a Mikulás műhelyébe, ahol a manók buzgón dolgoznak. De a romantikázni vágyók is jól érezhetik magukat a hideg ellenére is, a világ egyik leglátványosabb természeti jelensége az sarki fény gyakoran felbukkan. Ha már erre jártok mindenképp látogassatok el egy rénszarvasfarmra, ahol testközelből megismerhetitek ezeket a csodás állatokat. Egy igló pedig tökéletes lehet egy kis összebújáshoz, hogy felmelegítsétek egymást a mínuszokban.

5. Khao Yai Nemzeti Park, Thaiföld

Thaiföld harmadik legnagyobb nemzeti parkja minden felfedező álma: hegyek, sűrű erdő, egzotikus vadállatok, vízesések, tavak és színes növényfajai miatt. A turistákat teljesen magával ragadja a környezet, hiszen az esőerdő elefántoknak, majmoknak, leopárdoknak is otthont ad. A környékbeliek éjszakai túrákat is szerveznek az idelátogatóknak, ami egy teljesen új szögből mutatja a varázslatos parkot. Ha ezt a helyszínt választjátok nászútatoknak, biztosan felejthetetlen kalandban lesz részetek a szerelmeddel.

+1. Kruger Nemzeti Park, Dél-afrikai Köztársaság

Ez a térség Dél-Afrika legnagyobb védett vadrezervátuma.Itt aztán igazán érezhetitek, hogy magatokkal ragad titeket a természet világa. Olyan állatoktól lehettek néhány méter távolságra, amiket eddig csak a National Geographic-on láthattatok: oroszlán, orrszarvú, zebra, zsiráf, leopárd. Ezzel a nyaralással felejthetetlen emlékeket szerezhettek, közel kerülhettek a természethez (és természetesen még közelebb egymáshoz is). Arról nem is beszélve, hogy a közelben található Mozambik fővárosa, Maputó, ahol langyos, égszínkék tengerben fürödhetnek a turisták. Minden párnak ajánljuk, akik nem csupán pihennének, de páratlan programokon is örömmel részt vennének.

Hasonló bejegyzések