Vőlegény szemmel – Petra és Attila álomesküvője

2020 sok problémát állított a házasodnivágyók elé. Tavasszal már elkezdünk átszervezni néhány esküvőt, és elkezdünk gondolkodni, hogy mely esküvők valósíthatóak meg és mik nem. Ennek a feszült, késésekkel teli időszaknak a közepén kaptuk az emailt Petrától és Attilától, akik bár külföldön élnek,  optimistán és vidáman álltak az esküvőjük megszervezése előtt. Ez új lendületet adott nekünk is. A beszámolójukat rendhagyó módon a vőlegény, Attila szemszögéből olvashatjátok, aki részletesen válaszolt minden kérdésünkre. Utóirat: Imádjuk a lelkes vőlegényeket! 🙂
Fénykép: Wondeer Wedding

Dátum: 2020. október 3.
Helyszín: Amber Bride by Sorg Villa
Vendégek száma: 30 fő
Stílus: rusztikus
Színek: burgundi, világoskék, bézs

 

Hogyan ismerkedtetek meg?

Az egész a reumatológus orvosnál indult, aki azt mondta, hogy nagyon jó a gyógytornásza és maximálisan ajánlja nekem. Szerintem még ő sem gondolta akkor, hogy milyen szinten volt ebben igaza. Amikor Petrával először találkoztam az első kezelésen, azonnal megtetszett. Nem csak a gyönyörű nőt láttam meg benne, hanem a kedves, segítőkész és céltudatos oldalát is, ami így együtt erősen szíven ütött. Akkor még csak remélni sem mertem, hogy egy ilyen lenyűgöző lány egyáltalán szóba áll egy olyan férfival akit életének ebben a cseppet sem dicsőséges vagy magabiztos, egészségben megrendült pillanatában vetett elé a sors. Sok-sok kezelés és megannyi tartalmas beszélgetés után, hónapokkal később tudatosodott csak bennem, hogy minden valószínűség szerint én vagyok a világegyetem egyik legszerencsésebb embere. Nem csak Petra kíváncsiságát sikerült felkeltenem, de a szívét is megnyertem végül.

Milyen volt a lánykérés?

Egy lakatlan, nagyjából 300m hosszú homokzátony húzódott a nyaralónk szigetétől pár száz méterre az Indiai óceán közepén. A helyi személyzetet beavattam a tervbe, így orchideákból és más helyi virágokból, pálmalevelekkel keretezett csokrot készítettek, valamint a zátony homokjába rajzoltak egy virágszirmokkal és sötétzöld levelekkel díszített hatalmas szívet, amibe azt írták: „Petra: hozzám jössz feleségül?” Már hónapokkal előre elterveztük ezt az utazást a Maldív szigetekre. Mivel mind a ketten többször is beszéltünk már arról, hogy egymás mellett képzeljük el a jövőnket, így a lánykérés a levegőben lógott. Ezért aztán én mindent bevetettem, hogy kétséget kizárólag meggyőzzem Petrát, arról, hogy SEMMIKÉPPEN nem ezen az nyaraláson fogom megkérni a kezét. Ez annyira jól sikerült, hogy a lánykérés első két percében csak azt hitte, viccelek, és nevetett minden mondatomon. Amikor aztán a gyűrű is előkerült, akkor az addigi vidám, incselkedő mosoly döbbent meglepetésbe fordult. Ekkor jött rá, hogy ez most életünk egyik emlékezetes fordulópontja. Nagyon izgultam, de végül megkaptam a várva várt IGENT-t.

Mi volt az esküvő koncepciója, milyen napot álmodtatok meg magatoknak?

Egyikünk sem vágyott klasszikus, nagyszabású, vőfélyes, hajnalig tartó lakodalomra. Szűk családi körben, kevés ember társaságában egy romantikus helyen képzeltük el az esküvőnket és nagyon boldoggá tett minket, hogy a Happily Ever Weddings segítségével ezt sikerült is megvalósítanunk.

Milyen programmal szórakoztattátok a vendégeiteket?

Egy olyan játékot találtunk ki, amellyel célunk volt, hogy minden vendéget aktívan bevonjunk, bátorítsuk az ismerkedést és lekössük a vendégségben nagy számban lévő kisebb-nagyobb gyerekeket is. Különféle ajándékcsomagokat állítottunk össze, amikben többnyire társasjátékok, logikai- és egyéb játékok voltak, némi édességgel vegyítve. Ezeket korcsoportokra osztottuk és azok kaphatták meg, akik bemutattak két párosított kártyát, valamit helyesen megválaszolták a kártyákon található kérdéseket. Ezek a kártyák a rendezvény helyszínén voltak elrejtve. A kártyák felére menyasszony, a másik felére vőlegény sziluettet nyomtattunk. Egy menyasszony és egy vőlegény kártya alkotott egy párt. A kártyákon egyszerű kérdések szerepeltek a vendégekkel kapcsolatosan, mint pl. „Melyik városban jár iskolába Peti?”. Aki megtalált, vagy cserélgetéssel megszerzett egy menyasszony-vőlegény kártya párt és meg tudta válaszolni a kártyákon lévő kérdéseket, az ajándékcsomagot választhatott a neki megfelelő korcsoportból. Ehhez természetesen meg kellett keresni az adott vendéget és meg kellett tőle tudni a helyes választ. Kellemesen meglepett minket, hogy nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is belevetették magukat a „kincsvadászatba” és lelkesen keresték az elrejtett kártyákat. Az ajándékok végül legtöbb esetben így is a gyerekeknél találtak gazdára.

Hogyan esett a választástok a tökéletes helyszínre?

A Happily Ever Weddings által az elképzeléseink alapján ajánlott helyszínek közül azonnal megtetszett a Sorg villa. A borostyánnal borított kastélyszerű falak, a kovácsoltvas kapuk, korlátok, a kővel borított kandallós terem azonnal megfogott bennünket. Az általunk elképzelt szűk körű családi rendezvényre teljesen ideálisnak tűnt.

Mennyire vetted ki a részedet az esküvőszervezésben? Volt bármi, amihez ragaszkodtál?

Magához az eseményhez ragaszkodtam. Számomra fontos volt, hogy az életünk egy ilyen meghatározó mérföldköve megfelelő emlékekhez kötődjön. A helyszín tekintetében teljes volt köztünk az egyetértés, itt nem volt szükség „döntés”-re. Minden más esetben közösen beszéltük át az opciókat és együtt döntöttük el, melyiket válasszuk.

Mi volt az elképzelésetek a dekorra, a meghívókra és a vonatkozóan?

A dekor tekintetében mindketten a természethez közeli elemeket, az őszi erdőt, fákat, virágokat szerettük volna viszont látni a rendezvényen és ezt az Odú Event csapata profi módon valósította meg. Különösen tetszett a virágokból készített aszimmetrikus boldogság kapu.

Hogyan élted meg a first lookot, javasolnád másoknak is?

Érdekes játék és egyben a hagyományok tisztelete volt számomra az, hogy nem láthattam a menyasszonyi ruhát az esemény előtt. Maga a „first look” pillanat izgalmas volt és szerintem mindenképpen hatásosabb egyben, készen, teljes pompájában látni a menyasszonyt és választott ruháját, mint apránként a készülődés közben. Kellemes emlék marad számomra, amit szívből ajánlok másoknak is.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanat?

Sohasem felejtem el azt, ahogyan a gyönyörű menyasszonyom felém sétált a széksorok között és amikor az édesapja egy hosszú, erős kézfogást követően ennyit mondott: „Nagyon vigyázz rá!”.

Volt bármi, ami miatt izgultatok?

Az esküvő előtt rengeteg dolog miatt izgultunk! Mindketten külföldön élünk és a vírushelyzet teljesen kiszámíthatatlanná tett minden utazást. Izgultunk, hogy jutunk el a ruhapróbákra, mikor tudjuk beszerezni a kellékeket, el tudnak-e jönni a vendégek és meg tudjuk-e tartani a rendezvényt. Ami miatt egyáltalán nem kellett izgulnunk az maga a rendezvény volt. Amint elkezdődött a nap, mindketten megnyugodtunk és végig élveztük az esküvőnket! Tudtuk, hogy barátok, családtagok között vagyunk és minden gondosan meg van szervezve. Hátradőlhetünk és élvezhetjük a pillanatot!

Kérlek jellemezzétek az esküvőtöket 5 szóval!

Családias, természetközeli, romantikus, meghitt, szabad.  

  

 

Közreműködők:

Szervezés, lebonyolítás: Happily Ever Weddings by Diána Vígh
Helyszín, catering: Amber Bride by Sorg Villa
Fotó: Wondeer Wedding
Film: Organik Cineworks
Dekoráció: Odú Event
Bútorok: Satorkolcsonzo.hu
Torta: Egy csipet torta
Technika, dj: Esküvő DJK
Menyasszonyi ruha: Daalarna
Vőlegény öltönye: Canissi Szabóság
Smink: Szép Ágota
Fodrász: Jordán Kamilla

 

Hasonló bejegyzések