Bohém lánybúcsú – mert így is lehet

Sokaknak a lánybúcsúkról – egész jogosan – a 90-es években még menő bérelt limuzinok, műanyag princess koronák és ízléstelen kiegészítők jutnak eszébe. Épp ezért a legújabb inspirációs fotózásunkkal ötletet, inspirációt szeretnénk adni azoknak a menyasszonyoknak és barátnőiknek, akik valami különlegesebbre vágynak.

 

Boho chic hen party

2017 egyik legnagyobb esküvői trendje a bohém stílus, amit mindannyian imádunk. Egy kevés dekorációval a lánybúcsútokat is egy hippis-bohókás, stílusos eseménnyé varázsolhatjátok. Megmutatjuk milyen egy délután, amikor a menyasszony és a barátnői meseszép környezetben, mezítláb, feszélyek nélkül, önfeledten szórakoznak, jókat esznek-isznak, táncolnak, fotózkodnak. A természetességet, természetközeliséget igyekeztünk hangsúlyozni a koncepció minden apró részletben. A gyönyörű képeket a Wed Over Hills női tagja, Simon Teodóra készítette, a filmet pedig a tehetséges Szín Róbert.

Az ötlet

Gulácsi-Szakács Emesének, a Natural Wedding Decor dekorosának, nagy vágya volt, hogy készüljön egy lánybúcsús styled shoot. Lelkesen fogadtuk az ötletet, amikor a segítségünket kérte ehhez és rögtön bele is csaptunk a szervezésbe. Mégis kicsit rögös volt az út, hiszen a fotózás első alkalommal meghiúsult… sikerült azt az egy áprilisi napot kiszúrnunk, amikor a remélt tavaszi napsütés helyett hóvihar lepte el az országot. Így kellve-kelletlenül elhalasztottuk pár héttel későbbre, ezalatt pedig a részleteket is tovább finomítottuk.

Helyszín

Amikor a fotózást elképzelve becsuktuk a szemünket, sivatagi fesztivál hangulat lebegett előttünk. Simon Teónak köszönhetően találtunk rá erre a balatonfelvidéki bányára. Helyiként sok emlék köti ide és rögtön rávágta, hogy szerinte tökéletes lenne, közel a természethez, távol a város zajától. Szóval már szedtük is a „sátorfánkat”, hogy indulhassunk. A fehér kövek és dombok tényleg elképesztő látványt nyújtanak, képen és élőben is. Az egyetlen kihívás csak az volt, hogy ezt a sok kelléket le és felcipeljük a szakadékba. (Innen is köszönet minden stábtagnak.

Részletek

Ahhoz, hogy egy harmónikus összképet kapjunk, a kulcs a részletekben rejlik. A színes virágok, tarka hippis ruhák, vízfestékes lazac és pasztell árnyalatok voltak a kiindulópontjaink, ehhez igazítottunk minden mást.

A dekor legnagyobb eleme a farönkökből állított sátor alatti piknik volt, amit színes párnák és szőnyegek, rose gold kiegészítők és kék asztali futó díszített. Többek között korall pünkösdi rózsából, artikcsókából és mini ananászokból készültek a tarka virágdíszek. A papír kiegészítőket kézzel festette Emese – összhangban a dekorral – vízfestekkél, ananász motívummal. Még egy prosecco bárt is készítettünk, ami ugyebár minden lánybúcsún jól jön.

Az Egy csipet tortának is szempont volt, hogy az édességek a bohém színvilágot tükrözzék, lazacrózsaszínes, vízfesték hatású tortát készítettek, a desszertasztalra pedig színes macaronok, mangós panna cotta és egy tálca mogyorókrémes Paris-Brest is került. Kényeztetés a szemnek és a szájnak.

Stílushoz passzoló öltözetet a Kamala Kaftan-tól kaptunk, akiknek a ruhái nemcsak szépek és kreatívak, hanem ráadásul etikusan és fenntarthatóan készülnek. A „fast fashion’-nel ellentétben gyártás során nem szennyezik a környezetet, nem zsigerelik ki a munkásokat és fair-trade anyagokat használnak.

Fodrászunk, Süle Gábor, kérésünkre lány hullámokat, bohém fonatokat alkotott a lányoknak. Kardos Julcsi pedig nagyon finom, szájhangsúlyos sminkeket készített föld színekkel, barackos-rózsaszínes rúzsokkal. A „menyasszony” sminkje kicsit elütött a többiekétől, külön fókuszt helyezve rá.

 

Közreműködők:

Kreatív koncepció, szervezés: Natural Wedding DecorHappily Ever Weddings & Simon Teodóra

Dekoráció, virágok és papírok: Natural Wedding Decor – Gulácsi-Szakács Emese

Fényképek: Wed Over Hills – Simon Teodóra

Torta, sütemények: Egy Csipet Torta – Horváth Alexandra

Smink: Kardos Júlia

Haj: Süle Gábor – Pure Studio Keszthely

Film: Szín Róbert

Ruhák: Kamala Kaftan – Erdős Zsuzsi

Modellek: Molnár Csenge, Rozner Regina, Tódor Kitti, Kenéz Flóra, Vígh Diána

Statiszta: Barka és Borisz ????

Hasonló bejegyzések