Az Egy csipet tortát kicsivel több, mint két éve alapították, de máris hatalmas sikereket ért el. A műhelyükben látogattam meg őket, ahol macaronokat töltöttünk, tortát és tartelette-eket díszíttettünk, közben pedig a cukrászat iránti szenvedélyükről beszélgettünk.
A kezdetek
A brand megálmodója, Horváth Alexandra, eleinte otthon kezdett el saját örömére sütögetni, tortákat készíteni, majd az ezekről készült fotókat megosztotta a Facebookon, ahol ma már több, mint 10.000 ember követi. Szandra Sydney-ben élt két évig, ahol a vendéglátásban kezdett dolgozni és annyira beleszeretett a légkörbe és gasztonómiába, hogy miután hazaköltözött, a főiskolai tanulmányait is vendéglátás szakon folytatta. A desszertkészítés szeretete ekkortájt toppant be az életébe, azóta viszont pillanatok alatt az egyik legkedveltebb tortakészítő lett.
Fényképek: Ildikó Nagy Photography
Út az álom esküvői tortáig
Aki Egy csipet tortás esküvőről álmodik, annak nem árt már ősszel-télen felkeresni Szandráékat, hamar betelnek ugyanis a nyári hétvégék. A kóstolóval egybekötött személyes konzultáció alkalmával Szandra átbeszéli a jegyespárral az esküvő stílusát, színét, tematikáját, ez alapján pedig javaslatokat tesz a torta fajtájára, kinézetére. Jó ötlet, ha visztek magatokkal inspirációs képeket vagy a meghívótokat. 80 szeletesnél nagyobb tortát nem szívesen készít, nagyobb vendégsereg esetén inkább egy több tortából álló, esküvői tortakollekciót szokott javasolni.
Trendek
Szandra szerint mindig kell egy-két év mire a nagy tortatrendek a valós esküvőkbe is be tudnak integrálódni. Idén egyre népszerűbbek az indusztriális hatású esküvők, ezekhez remekül passzol pl. a betontorta, illetve a geometria formák használata. A természet inspirálta esküvők és torták népszerűsége töretlen, ezek Szandra kedvencei.
Mínőségi alapanyagok
Szandra szerint az csak egy hozzáadott érték, hogy egy torta szép, de a legfontosabb mégis a gasztronómiai élmény. Ragaszkodik a legjobb minőségű csokoládékhoz, a valódi gyümölcsökhöz, 100%-os gyümölcspürékhez, valódi tejszínhez és a vajhoz. Laktóz- cukor- és lisztmentes torták készítésére is van lehetőség, amennyiben a vendégek között ételintoleranciával küzdő személyek is előfordulnak.
Ízkollekció
Az Egy csipet tortánál 2017-ben hatféle opció közül választhatnak a párok, melyek mindegyike friss, nyári esküvőkhöz tökéletesen passzoló ízvilággal rendelkezik.
- Passiógyümölcs-csokiduó
- Sóskaramell-krémsajt
- Áfonya-citrom-mascarpone
- Bogyós gyümölcs-csoki-marcipán
- Málna-matcha-fehércsoki
- Törökmogyoró
Engem egészen elvarázsolt a sütik birodalma és Szandra különleges tehetsége.
Nézzétek meg az Egy Csipet Tortánál töltött délelőttömről készült videó blogomat <3