3 esküvő, 3 stílus, 1 dekoros – Interjú a Pure Style Designnal

Kupi Adriennel, a Pure Style Design tulajdonosával idén három közös esküvőn is volt alkalmunk együtt dolgozni. Nagyon izgalmas volt, hiszen mind a három esküvő ugyanazon a helyszínen volt, de teljesen más lett a végeredmény mindegyiknél. Ha akarnánk se tudnánk választani az esküvők között, alig vártuk, hogy megmutassuk nektek a képeket!

 

Kép: Vamos Wedding Photography
Képek: Pakó Petra Photography, Bella Rose Photography

Mesélnél kérlek egy kicsit magadról? Mióta dolgozol a szakmában, hogyan kerültél ebbe a világba?

12 évet könyvelőként dolgoztam vállalkozóként és cégnél is párhuzamosan, emellett először a ruhatervezés és készítés, majd a dekorációk világa csábított el, az első próbálkozások hat évvel ezelőtt kezdődtek az akkori munkám mellett, majd az első gyermekem születése után gőzerővel ráálltam a dekorációkészítésre és két évvel ezelőtt kialakult egy szuper csapatunk.

Képek: Pakó Petra Photography, Vamos Wedding Photography

Milyen stílusban tudsz leginkább kiteljesedni? Mi az igazán ‘Pureos’?

Nem tudok egyet meghatározni, azt élvezem a legjobban, hogy hétről hétre mást alkothatok, ha májusban kérdezel azt mondom, hogy elegáns pasztell, ha augusztusban, akkor színek és formák, ha szeptemberben akkor ősz, melegség, karamell és terrakotta árnyalatok. Állandó változás jellemez, ettől olyan csodálatos ez a szakma. Egy dologból nem engedek, hogy a helyszín és a dekor legyen szimbiózisban. Számomra ott lenne a vége, ha mindig ugyanazt kellene elkészítenem.
Kép: Pakó Petra Photography

Hogyan telik egy igazi esküvős hét? 

Sokan azt hiszik ez csak hétvégi munka, de ez nem igaz. Hétfőn fixálom és intézem a virágok megrendelését és a teljes esküvői grafikát, átnézem, hogy minden készen áll, kedd általában a nyomdai utolsó egyeztetések, ám ha bonyolult nyomdatechnikát igényelnek, akkor az már az esküvő előtt 10-14 nappal nyomdába kerül. Szerdán már készítem össze a teljes szállítandó dekorációt és rendszeresem szállítóeszközökbe, ilyenkor készülnek el az örökvirágokból a szülőköszöntők és kitűzők is. Csütörtökön mindig a piacon vagyok és a teljes virágmennyiséget megvásárolom, aztán ezeket szállítjuk, kicsomagoljuk és előkészítjük. Nagy mennyiségű virágdekoráció vagy dupla esküvő esetén már csütörtökön virágozok/virágozunk, a pénteki nap akár reggeltől estig a virágozásról szól, majd a szállító autó bepakolásáról. Szombaton érkezünk a helyszínre és pár óra alatt teljesítjük a kívánt dekorációt.
Képek: Pakó Petra Photography

Idén három esküvőn is volt szerencsénk együttdolgozni, mind a három teljesen eltért egymástól, melyik jelentette a legnagyobb kihívást számodra? 

Figyelembevéve, hogy a terhességem vége felé járok, izgultam, hogy ott tudjak lenni az utolsón is, hála égnek ott tudtam, sőt, aktívan tudtam részt venni benne 🙂 Mindegyiket imádtam, talán a fehér virágos volt a legnagyobb kihívás, mivel azon a héten durván magasra kúszott a hőmérő higanyszála, ami a virágoknak és a fizikai munkának sem a legideálisabb körülmény, kivételesen a helyszínen virágoztunk, ami így rövid időn belüli nagy teljesítményt várt el tőlünk, mégis 3-an 6 óra alatt sikeresen teljesítettük a küldetésünket, ebben rengeteg segítséget kaptunk mind a helyszíntől, mind a szolgáltató társaktól, amiért különösen hálás vagyok.
Kép: Pakó Petra Photography

Kiemelnél kérlek mind a három esküvőről egy-egy kedvenc elemet? 

Flanka és Oti esküvőjénél egyértelmű kedvencem volt a fekete elemek használata és az egyedi asztalszámunk használata, melyeket én készítettem.
Képek: Pakó Petra Photography

Gini és Marci esküvőjén a teljes grafika volt a gyengém, a menülap és az üdvözlő tábla, továbbá a giga mennyiségű virág, amit használhattunk.

Képek: Bella Rose Photography
Dorottya és Geri esküvőjén a teljes dekoráció nagyon közel állt hozzám, a színek, a virágok fajtái valamint a kapu dekoráció és a templom bejáratánál lévő elemek is, a csokor itt abszolút kedvenc, talán rám leginkább jellemző forma és színvilág.
Képek: Vamos Wedding Photography

Melyik stílus tetszik még neked, de még nem volt alkalmad ilyen dekort készíteni? 

Most éppen egy nagyon színes, extravagáns, virágos dekoráció az álmom, de ha jövő héten kérdezel ne lepődj meg, ha mást válaszolok 🙂 Nagyon sok impulzus ér és azonnal bele tudok szeretni valami nagyon új, nagyon más dekorba, mint amit eddig készíthettem. Imádom, ha új kihívások elé állítanak.

Mi az, ami örök klasszikus jolly joker esküvői dekor, ami sosem megy ki  a divatból?

Az elegancia, a minimalizmus, a giccs mentesség, az angol rózsák és a gyertyák 🙂
Kép: Pakó Petra Photography

Szerinted mi az, ami a legtöbb munkával jár egy dekorosnak, de a párok nem látják, mert a ‘színfalak’ mögött történik?

A virágok, azok mennyiségi meghatározása, megrendelése, összeválogatása, pakolása, szállítása, kicsomagolása, megtisztítása, a zöld szemét feldolgozása, a virág dekorációk elkészítése és a gondos szállítás előkészítése. A legjobb esetben a párosok elviszik a virágokat, sajnos vannak akik nem tudják, ekkor még a visszaszállítás és ezek eljuttatása ismerősöknek az utcában élő időseknek, akik nagyon boldogok tőle.
Képek: Pakó Petra photography, Vamos Wedding Photography

Mire számíthatnak a párok, akik a jövőben hozzád fordulnak ajánlatkéréssel? 

Az idő nem olyan fontos tényező, mert ha szerelem projekt, akkor úgyis elcsábulok. 🙂 Most nagyot mertem álmodni, mivel két gyermek mellett nem tudok és nem is szeretnék minden hétvégén utazni és távol lenni tőlük, ezért tényleg csak azokat az esküvőket vállaljuk, amelyek szerelem helyszín, stílus bakancslistás elemeket tartalmaznak 🙂 és amelyeken ott tudok lenni.
Kép: Bella Rose Photography
Kép: Vamos Wedding Photography

Ha három szóban jellemezned magatokat, akkor mi lenne az a három? 

Kreativitás, munkaszeretet/szerelem, szívvel-lélekkel.
Képek: Vamos Wedding Photography

Hasonló bejegyzések