Gyerekek az esküvőn – ötletek, tippek

Gyerekek az esküvőn? Ez egy véget nem érő vitatéma. Természetesen az ifjú pártól függ, hogy hivatalosak lesznek-e a gyerkőcők az eseményre, de most összeszedtünk néhány ötletet egy gyerekbarát esküvőhőz. Hiszen ki ne olvadna el a cuki kisgyerekektől, ahogy az elegáns, ünnepi ruhájukban, körbeállják a menyasszonyt?

Kép: Wed Over Hills

Mindenkiben van egy kis aggodalom, ha gyerekek is lesznek az esküvőn. Egyfelől természetes, hogy az egész családnak ott a helye a szertartáson, másfelől nem lehet kiszámítani, hogy hogyan is fognak az adott helyzetben viselkedni a kicsik. Érthető módon a pár se szeretné gyereksírás alatt kimondani a boldogító igent, ezért, ha nem hívják meg a gyerekeket, a döntésüket tiszeteletben kell tartani.

1. Vendégvárás a kicsiknek

Előző bejegyzésünkben a vendégváró falatokról kaphattatok néhány tippet, miért ne legyen ilyen fogadtatás a legkisebbeknek is?

 • Keksz és tej: 

  Ez egy nagyon aranyos megoldás, amivel kedveskedhetsz a legapróbb vendégeidnek. Finom keksz egy kis tejjel, csak most a gyönyörű menyasszonyt várják, nem a Mikulást.

Kép: Pinterest

 • Ajándék a pártól: 

  A pár ajándéka egy kis apróság szokott lenni, hogy emlékül megőrizhessék a vendégek ezt a napot. Gyakori megoldás valamilyen ital, kézzel készített dísztárgy, lekvár, vagy hosszú szavatosságú édesség. Gyerekeknek szuper ötlet egy különleges meglepetés, amivel játszhatnak – akár már az esküvőn.

Kép: Pinterest

2. Gyerekek kuckója

Egyik gyerektől se lehet elvárni, hogy órákat egyhelyben üljön, muszáj lekötni őket, hogy jól érezzék magukat ők is. Ezért jó megoldás lehet egy külön kis részt kialakítani nekik, ahol játszhatnak a korukbeliekkel. Szülőknek is jobb lesz, ha tudják gyerekük jól érzi magát és nem kell a lefoglalásukon aggódniuk.

 • Gyerekasztal:

  Ez egy jól bevált megoldás, ahol kiélhetjük a kreativitásunkat. A gyerekek szuperül fogják érezni magukat itt, ha teletesszük játékkal, kifestővel, legóval.

Kép: Pinterest

 • Gyereksarok:

  A lényege ugyanaz, mint a gyerekasztalnak, csak kivitelezésben más. Kialakíthatunk egy nyugodt kis bunkert, ahol aztán a gyerekeké a pálya. Valószínüleg egy ilyen sátorból nehezen tudjuk majd hazacsábítani a kicsiket. 🙂

Kép: Pinterest

3. Külsős segítség

 • Babysitter:

  Jó megoldás gyerekfelügyeletet hívni az esküvőre, így a szülők is jobban el tudják engedi magukat, ha tudják, gyerekük biztos kezekben van. Kisgyermekesek körében a leginkább ajánlott, ahol nem feltétlen lefoglalni kell a kicsiket, hanem csak vigyázni rájuk vagy elaltatni.

Kép: Brides of Adelaide

 • Animátorok:

  Ez a lehetőség az idősebb gyerekeknél jön szóba, ahol a figyelmüket is fent kell tartani, hogy ne unatkozzanak a fogadáson. Az animátorok hozhatnak zenés, illetve játékos programokat a gyerekeknek, ami úgy lefoglalja őket, hogy eszükbe se jut rosszul viselkedni. 🙂

Kép: Pinterest

4. Bevonás az esküvőbe

A legkisebbek is imádják az esküvőket, számolgatják a napokat és nyaggatják a szülőket: Anya, Apa! Mikor megyünk már? Nincs kétség afelől, hogy rokonaink vagy barátaink pici gyermekei azok, akik talán mindenkinél jobban várják az esküvőt. Sokan be is vonják őket, hogy segédkezzenek, gyűrűhordással, koszorúslány státusszal. Nekünk a nap későbbi részére is van tippünk.

 • A fotós:

  Kreatív feladat lehet, ha adunk nekik egy fényképezőgépet (lehetőleg strapabírót) és egy küldetést, hogy fotózzanak le különböző részleteket az esküvőből. Nagyon cuki emlék lesz belőle!

Kép: Pinterest

 • Álarcok:

  Az előzőhöz még egy tipp! Ezek a kiegészítők remekül feldobják majd a képeket, ilyen játékosság beleillik a kicsik által készített fotókba. A gyerekek imádni fogják, ahogy a pár is, ha visszanézik.

Kép: Pinterest

5. Játékok

Minden gyerek imád játszani, természetesen ez is elengedhetetlen rész ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Lépjünk új szintre a szokásos társas és otthonról hozott plüssállatoktól. Íme néhány már ismert játék, esküvői kiadásban.

 • Pinyáta:

  Ez a tradiciónális mexikói játék hatalmas bulit fog csinálni a kicsik körében, pláne, ha cukorka eső fog esni rájuk, amikor sikerül leütni a bábut.

Kép: Pinterest

 • Jenga:

  Ugye te se gondoltad, hogy ilyen látványosan tud mutatni gyerekkorunk egyik kedvenc játéka egy esküvőn? Ezt a játékot biztosan egész buli alatt élvezni fogják kicsik és nagyok egyaránt.

Kép: Pinterest

 • Buborékfújó:

  Ezzel a játékkal is sokáig le lehet kötni a kicsiket. Arról nem is beszélve, hogy a képeiteken is jól mutat, ha néhány gyönyörű buborék odatéved.

Kép: Pinterest

 • Célba dobás:

  Egyszerű, de nagyszerű! Mindenki által ismert lehet ez a játék a testnevelés órákról vagy a majálisról. Biztosan a felnöttek közül is páran beszállnak egy körre.

Kép: Pinterest

 

Bízunk benne, hogy meghoztuk a kedveteket a gyerekbarát esküvőhöz és sikerült hasznos ötletekkel gazdagodnotok. 🙂

Kép: Wed Over Hills

Hasonló bejegyzések