Menyasszonyi ruhák a hűvösebb napokra

Instagrammon kérdeztünk meg titeket, hogy miről olvasnátok legszívesebben a szezonális esküvők témakörében és a döntő többség az őszi menyasszonyi ruhákra voksolt. Egy jó szervező mindig tudja, hogy hova nyúljon segítségét, így kaptunk egy szuper beszámolót Hannától, a Boriana márka megálmodójától. Olvassátok hát most az ő szavait. 🙂

Hogyha már úgy hozta az idei év, hogy már márciusban előkerülnek az őszi esküvői ruhák, nézzük végig, mit is érdemes tudni róluk. Bátran kijelenthetem, hogy az ősz egy méltatlanul elhanyagolt szezon, már ami az esküvői ruhákat illeti. Ugyanis sokkal több lehetőség rejlik bennük, mint azt elsőre gondolnád. 

Mik is ezek az előnyök? 
Az első a hőség hiánya. Minden nyári ruhánál fő kritérium, hogy ne olvadjon rád a nagy melegben se- na ősszel nem kell emiatt izgulnod. Kánikula hiányában nyugodtan táncolhatsz, és meg tudod mutatni nagyobb felületen a szeretett anyagodat is- legyen szó csipkéről, selyemről, vagy bármilyen más aplikációról. Ezáltal pedig egy sokkal drámaibb, elegánsabb, és emlékezetesebb hatást válthatsz ki. 

Több fazon közül is választhatsz- hiszen nem csak a pánt nélküli, vagy vékony pántos, hanem a különböző ujjhosszak is segítenek elrejtetni amit el szeretnél, vagy kihangsúlyozni például egy szép vállat. 🙂

Felmerülhet viszont a kérdés – az szuper, hogy nem lesz melegem, de mit tegyek, hogy ne fázzak? Szerencsére a divat nagyon találékony akkor, amikor igazán funkciója is van a magunkra öltött ruháknak (a csinosságon kívül, hiszen az az első)! A rétegzéssel, és jó anyagok használatával nem lehet baj az időjárással.

Hogy tematikusan a felső részekkel kezdjem: a rétegezés többféleképpen is lehetséges: akár egy vékony, esetleg áttetszőbb alsó réteggel, akár egy csipkés felsővel, esetleg különböző le és felvehető kis blézerekkel.

A másik kedvenc megoldásom a köpeny használata: ami nem csak melegít, de hosszú uszállyal a fátyolra is jó alternatíva (azon túl, hogy igazán fenséges megjelenést ad).

Forrás: Marchesa

Azonban vannak anyagok, amik nem a hőtartásukról híresek: ilyen a tüll, és organza. Így érdemes lehet ehelyett megfontolni a következő alternatívákat: 

Választhatsz nadrágot, melyre egy felcsatolható szoknya/uszály nagyon eredeti, és különleges is egyben. Ha maradnál a klasszikusabb megoldásoknál, akkor természetesen a hosszú szoknyák továbbra is gyönyörűek -a nehezebb, drámaibb anyagból készült ruhák amellett, hogy melegítenek, nagyon előkelő érzést adnak neked, illetve a násznép szemének is. ? Anyagok tekintetében gyönyörű választás egy szép szatén, twill, esetleg chanel tweed is. Ha pedig mégis maradnál a lenge, könnyű anyagoknál, akkor több rétegben, harisnyával aláöltözve ez sem probléma. 
Ami pedig a csipkéket, aplikációkat illeti, a minnél-több-annál-jobb elvet ilyenkor simán lehet alkalmazni.

Forrás: Lela Rose

Fazonokat tekintve érintettem már párat, de azt hiszem, a rövid szoknyától és a lenge felsőrésztől eltekintve nagyjából bármi működőképes. Nem kell lemondanod az áhított fazonról semelyik évszakban sem! Viszont egy örök igazság ezzel kapcsolatban, hogy nem az a fazon a legszebb, ami a vállfán jól mutat, hanem ami felvéve tökéletesen hangsúlyoz téged. 

Forrás: Lela Rose

Azt hiszem, összességében elmondhatom, hogy az őszi esküvő ugyanannyi varázst, csodát, és szépséget tartogat menyasszonyi ruha téren is, mint akármelyik tavaszi, vagy nyári esküvő. A lényeg pedig természetesen továbbra is a Ti kettőtök szerelme, és ennek ünneplése.  

A végső kérdés tehát:

igent mondaszt az őszi esküvői ruhára, míg a csipke el nem választ? ?

Hasonló bejegyzések