Egy csipet beszámoló Szandra és Levi esküvőjéről

Minden megbízásnak nagyon szoktunk örülni, de amikor egy jó barátnő és csodált kolléga házasodik, aki a mi segítségünket kéri, az egészen megtisztelő feladat. Óriási lelkesedéssel vártuk Szandra és Levi, az Egy csipet torta alapítójainak Nagy Napját és elképesztően izgatottak vagyunk, hogy nektek is megmutathatjuk Szandrával készített interjúnkon keresztül, mennyire csodálatos esküvőjük volt!

Fényképek: Török-Bognár Reni

Dátum: 2018. május 19.
Helyszín: Káli Art Inn
Vendégek száma: 50 fő
Stílus: romantikus
Színek: szürke, zsálya, réz

Film: Bridal Film

Mikor kezdtétek el az esküvő szervezését? Mik voltak az első lépések?

A legelső lépés a helyszín, a Káli Art Inn lefoglalása volt, másfél évvel az esküvő előtt. Már ekkor is csak 3-4 szabad időpontjuk volt, ezért tényleg javaslom mindenkinek, hogy minél hamarabb tegyék meg ezt a lépést. Egyébként nem jártunk helyszínbejárásokra, tökéletesen biztosak voltunk abban, hogy ott szeretnénk tartani az esküvőnket. Aztán írtam gyorsan a főbb szolgáltatóknak, hogy véssék be a dátumot, ebben is elég céltudatos voltam. Az esküvő előtt kb. 7 hónappal kezdtünk el a tényleges szervezést.

Az esküvők szerves részeit képzik a mindennapjaitoknak. Miben volt más így esküvőre készülni?

Nem tudom kívülállóként nézni az esküvőket, nem tudom milyen lett volna teljesen laikusként készülni. Talán lazábban álltam az egészhez, mert tudtam, hogy a szolgáltatóinknál jó kezekben vagyunk.

A legtöbb esküvői szolgáltatót ismeritek a szakmában. Kiket választottatok az esküvőtök megvalósítására és mik voltak a szempontok?

Túl sok kiváló szolgáltatót ismerünk, ezért nehézség is volt egyben a választás. Végül azokat választottuk, akikkel a magánéletben is jó kapcsolatot ápolunk, szinte mindenkit egytől-egyig a barátunknak tekintünk már. Korábban mindenkivel dolgoztunk már együtt, szakmai kétségeink nem voltak, tudtuk, hogy ők is azt szeretnék, hogy tökéletes napunk legyen.

Milyen esküvőt képzeltetek el magatoknak? Mennyiben sikerült ezt megvalósítani?

A munkánkból adódóan minden hétvégén dolgozunk, ezért viszonylag keveset tudunk a családunkkal és barátainkkal lenni. A legfontosabb az volt, hogy érdemben együtt tudjunk lenni a szeretteinkkel. Ezért volt szűk körű az esküvő és ezért kezdődött már péntek délután és fejeződött be vasárnap délelőtt. Tulajdonképp elvonultunk egy kicsit együtt és jól éreztük magunkat. 100%-ban sikerült ezt megvalósítani.

A ruhád igazán mesés volt, mesélnél kicsit róla?

A legnehezebb a ruha kérdés volt számomra. Nem gyakran viselünk menyasszonyi ruhát, ezért nem voltam biztos benne, hogy milyen fazon áll majd jól. Direkt nem néztem ki előre semmit, mert nem akartam olyan ruhába beleszeretni, ami lehet, hogy nem passzol majd hozzám. Nagyon sok szép ruha és megoldás van manapság, ami tetszik, de ami nálam a fő szempont volt az egész esküvőnél, így a ruhánál is, az az időtálló elegancia. Sármán Nóri egyből ráérzett, arra, hogy milyen vagyok, mit szeretnék és a szakértelmének és tapasztalatának köszönhetően pontosan megmutatta, hogy milyen megoldások állnak nekem a legjobban. A felső részt kézzel hímzett, rózsaszín, barack, arany és ezüst színekben pompázó francia csipke borította, a szoknya részt pedig a Nóri ruháira oly jellemző légiesség lengte körül. Annyira kényelmes volt és annyira imádtam, hogy nem is vettem át.

Mi volt a koncepció az álomszép dekorban? Miként született meg a dekoratőrötökkel, Emesével a végleges terv?

Mivel a helyszín tökéletes volt, nem volt szükség arra, hogy bizonyos részeket elfedjünk, csak a szépségét kellett kiemelni, ünnepibbé tenni. Nem volt a fejemben olyan dekor kép, amihez ragaszkodtam volna. Szezonális virágokat szerettem volna, magyar termesztésűeket, amennyire lehetséges, ezért Emese még a Virágos Pagonyba is elment nekem virágokat szedni. Úgy volt, hogy együtt megyünk, de végül dolgoznom kellett természetesen. Sok üveg és plexi kiegészítőnk volt, ezek is szépen simultak a környezetbe. Szerettem volna hagyni, hogy Emese kibontakoztassa magát, ezért a szakértelmére és az ötleteire bíztam magam, tudtam, hogy tökéletes lesz. A kedvencem a szertartás dekoráció volt, sok-sok virágot kötözött a diófa egyik ágára, ez alatt mondtuk ki az igent. A kis kőpadot pedig telepakolta kis üvegvázákba helyezett virágokal.

Hogyan zajlott a nagy nap? Izgultál valamin? Volt bármi, ami nem a tervek szerint zajlott?

Szombat reggel együtt megreggeliztünk, majd mindenki tudott a saját ütemében készülődni vagy pihenni. A szertartás kezdete előtt másfél órával leszakadt az ég, ezért egy órával csúszott a program. Én nem zökkentem ki a nyugalmamból, mert Csaba, a Káli Art Inn házigazdája megnyugtatott, hogy ötre kitisztul az ég és így is lett. Emesééknek és a helyszínnek okozott ez inkább kellemetlenséget, mert újra kellett teríteni, hisz, minden elázott. Ezúton is köszönöm az erőfeszítésüket, mert végül minden tökéletes volt, ötkor tényleg verőfényes napsütésben kezdődött a ceremónia.

Tudom, hogy mindenki ezt kérdezi, de nem lehet kihagyni: Ti, akik minden hétvégén gyönyörűbbnél gyönyörűbb tortákat és desszertetek készítetek a házasulandóknak, magatoknak mit álmodtatok meg? Hogyan oldottad meg mennyasszonyként a kivitelezést? Hogyan építettétek be a nagy napba a tortavágást és a desszertasztalt?

Tényleg mindenki ezt kérdezte az esküvő előtt, ezért elég nagy volt a nyomás rajtam a torta miatt. Nem találtam ki előre, hogy milyen lesz, az akkori lelkiállapotomnak megfelelően szerettem volna feldíszíteni. Három tortánk volt, egy kétszintes és két egyszintes. Miután elkészült a hajam és a sminkem, leszaladtam a kiskonyhába és feldíszítettem a tortákat. Olajágakat, macaronokat és aranyat használtam hozzá. Mivel fontos esemény volt számunkra a tortázás, nem hagytuk éjfélre, hanem a szertartás után, a bio tó partján szolgáltuk fel a pezsgő mellé, uzsonna gyanánt. Ez minden vendégnek nagyon tetszett, az összes torta elfogyott, pedig direkt többel készültem. A desszertasztalt a vacsora alatt rendeztük be Emesével, Levi pedig a főétel után “felkonferálta” a desszerteket és mindenki kedvére fogyaszthatott.

Számodra mi volt a legemlékezetesebb, legkülönlegesebb pillanat az esküvőn?

A szertartás engem is meglepett, hogy mennyire meghittre sikerült. Nem tudtuk előre, hogy Viki milyen szöveggel készül, de minden egyes szavát imádtam, annyira tökéletesen rólunk szólt, felváltva sírtunk és nevettünk végig. De a bulit is kiemelném, soha nem fogom elfelejteni, annyira fergeteges volt!

Hogy sikerült a buli? Milyen zenére táncoltatok?

Mint azt említettem, fergeteges volt. Novák Zoli volt a dj-nk, akit ugyan nem a közös munkák révén ismerünk, de kedves családi barát. Előzetesen felmérte, hogy nagyjából milyen zenéket szeretünk és ennek mentén építette fel a kínálatot. A legvégén a keménymag kapott még egy rock-blokkot és mentünk aludni. Mindenkinek ilyen esküvői bulit kívánok. 🙂

Gyönyörűek a képeitek és az előzetes filmetek. Már pénteken lent volt a kreatív csapat, a kreatív fotózást pedig vasárnap tartottátok. Így egészen különleges anyag született. Miért javasolnád ezt más pároknak is?

Nem vártuk el sem Renitől, sem Petiéktől, hogy már pénteken lejöjjenek, de ők szerették volna ezzel kerekebbé tenni az anyagunkat, ami tényleg nagyon jó ötlet volt, mert minden mozzanat meg van örökítve. A kreatív fotózást/filmezést pedig egyrészt azért tettük vasárnapra, mert még körüllengett minket az esküvő hangulata, másrészt valószínűleg december előtt nem találtunk volna olyan időpontot, amikor mindenki ráér. 🙂

Mit tanácsolsz azoknak a menyasszonyoknak, akik még az esküvő előtt állnak?

Hogy bízzák magukat a szolgáltatóikra, ne stresszeljenek, mert ők úgyis kézben tartanak mindent. Esküvőszervezőt fogadni pedig azért jó ötlet, mert olyan dolgokra is figyel, amelyek nekem valószínűleg soha nem jutottak volna eszembe. Még úgy sem, hogy évek óta magam is esküvői szolgáltató vagyok.

Más azóta hétvégente úgy az esküvőkre készülni, hogy ti már túl vagytok rajta? Megváltozott azóta bennetek valami?

Most már jobban átérezzük, hogy mit élnek át a párok a nagy napon, így még tökéletesebben próbáljuk végezni a munkánkat, mert tapasztalatból tudjuk, hogy minden apró részlet mennyire számít.

<3

Közreműködők:

Szervezés, lebonyolítás: Happily Ever Weddings by Diána Vígh

Helyszín: Káli Art Inn

Fotó: Török-Bognár Reni

Film: Bridal Film Wedding Cinematography

Szertartásvezető: Deák Viktória

Dekoráció, grafikák: Natural Wedding Decor

Catering: Káli Art Inn

Sütemények, torta: Egy csipet torta

DJ, technika: Dj Novak

Gyűrűk: dorivisy

Smink: Kardos Júlia

Fodrász: Váczy Gabriella

Menyasszonyi ruha: Sármán Nóra

Hasonló bejegyzések