Különleges vendégváró koktélok

Egy jól megszervezett rendezvény minden részlete sugározza a szépséget és az odafigyelést. Így óráisi öröm számunkra, ha a párok a gasztronómia terén is egyedi, különleges megoldásokat választanak az esküvőjükre. Szerintünk az italok terén sem kell beérnünk a kommersz megoldásokkal, merjetek kreatívnak lenni! A szép italok ráadásul nem csak látványosak, de a szuper hangulat megteremtéséről is gondoskodnak. 🙂 Összegyűjtöttünk tehát minden évsszakra egy-egy koktél receptet, amivel tuti elvarázsoljátok a vendégeiteket!

 

Ősz: Mézes-körtés Margarita

Hozzávalók:

  • 1 pohár körtelé
  • 0,5 kupica tequila
  • 0,25 kupica Triple sec likőr
  • 30 ml méz
  • Díszítéshez: rozmaringszál, fahéj

Elkészítése:

Az összes hozzávalót tegyétek egy pohárba, majd keverjétek össze jó alaposan. Egy órát pihentetni kell a hűtőben, utána élvezhetitek is a fantasztikus ízeket.

Forrás: The Almond Eater

 

Tél: Fehér csokis hópehely Martini

Hozzávalók:

  • 60 ml vaníliás vodka
  • 60 ml fehér csokilikőr
  • 30 ml fehércsokis krém
  • 30 ml tejszín
  • Díszítéshez: cukor, citrom

Elkészítése:

Egy lapostálba önts egy kevés cukrot, vágd félbe a citromot és a pohát peremén simítsd végig. Helyezd a Martinis poharat a cukoros tálba, hogy olyan díszítést kapj, mint a képen. Ezután tedd a mixerbe a vodkát, a csokilikőrt, a fehércsokiskrémet, majd a tejszínt. Rázd össze egy kis jéggel, majd tálalhatod is.

Forrás: Lulus

 

Tavasz: Rózsás koktél

Hozzávalók:

  • 60 ml gin
  • 23 ml Kardamom szirup
  • 23 ml citrom
  • 23 ml hibiscus tea
  • 2 csepp rózsavíz
  • 1 tojássárgája
  • Díszítéshez: ehető virágok

Elkészítése:

A hibiszkusz teát tegyétek forró vízbe, majd hagyjátok kihülni. Tegyétek az összes folyékony alapanyagot és a tojásfehérjét a mixerbe jég nélkül. Rázzátok össze 30 másodpercig, majd adjatok hozzá a jeget is. Még egy kis összerázás után kész is! Ehető virágokkal díszíthetitek. El tudtok képzelni ennel tavaszibb koktélt?

Forrás: Craft and Coktails

 

Nyár: Ananászos-mangós Daiquiri

Hozzávalók:

  • 120 ml fehér rum
  • 60 ml frissen facsart limelé
  • 1 pohár friss vagy fagyasztott ananász
  • 1 pohár friss vagy fagyasztott mangó
  • 1/4 pohár filtered
  • 1 pohár zúzott jég
  • Díszítéshez: friss ananász

Elkészítése:

Az összes hozzávalót tedd a turmixgépbe, dolgozd simára, hogy smoothie állaga legyen. Majd élvezd a végeredményt egy forró nyári napon! 🙂

Forrás: Jelly Toast

 

Végezetül pedig mutatunk még néhány inspirációt arra, hogy milyen különleges és finom italokkal kínálhatjátok a vendégeket az esküvőn. Ne essetek kétségbe akkor sem, ha esetleg a helyszínetek nem tud hasonlókat készíteni, hiszen külsős koktél céget is lehet rendelni.

Forrás: Pinterest

Hasonló bejegyzések