20 ötlet tematikus esküvőre

Szeretnél egy izgalmas, egyedi esküvőt, melyre minden vendég emlékezni fog? Nem bírjátok a szokványos dolgokat? Van egy hobbi, egy film, egy könyv vagy egy hely, ami összeköt a szerelmeddel? Akkor nektek találták ki a tematikus esküvőket, mely során az egész esemény egy bizonyos témára épül fel. Szervezőként igazán szeretjük ezeket, hiszen rengeteget lehet ötletelni, hogy kreatív módon hogyan lehet minden kis részletbe belecsepegtetni a tematikát. Bejegyzésünk most Titeket is elkalauzol a tematikus esküvők világába, kellemes inspiráció gyűjtést kívánunk! 

 

1. Halloween

A jelenlegi évszakhoz hűen, mely más témával is indíthatnánk bejegyzésünket, ha nem a Halloween-nel? Az őszi esküvők kivételes hangulatúak, fantasztikus dolgokat lehet kihozni a gyönyörű bordós-narancsos színekből és a sárguló növényekből, erről olvashattaok is már egy korábbi bejegyzésünkben. A Halloween tematika ennél egy sokkal vadabb választás, csak a legmerészebbeknek ajánljuk. Az szinte biztos, hogy a vendégek ilyen esküvőn még nem jártak!

Források: 1., 3. kép: Ashley Rae Photography 2. kép: Off Beat Bride

2. Cirkusz

Van valami különleges a retró cirkusz hangulatában, egyszerre nosztalgikus, filmszerű és látványos. Dekoráció szempontjából kövessétek a piros, fehér és arany színeket! Mindenképp kínáljatok popcornt és vattacukrot a vendégeknek, a gyerekek imádni fogják! Az oroszlánszelídítést és a hasonló állatos attrakciókat mellőzzétek (az állatvédelem az első!), de artisták, zsonglőrök, bohócok, kötéltáncosok mind-mind porondra léphetnek az esküvőn. Ezen a napon biztosan nem fog senki unatkozni!

Források: 1. kép: Pinterest 2. kép: Custom by Nicole Photography 3. kép: Maison Pestea

3. Utazás

Nektek is mindenetek az utazás? Ha tehetnétek mindig úton lennétek, hogy feldezzétek a világot? Csempésszétek bele ezt a nagy napotok tematikájába is, megannyi szebbnél szebb inspirációt találhattok hozzá. Már a meghívó is mintázhat egy repülőjegyet vagy egy útlevelet, majd az esküvőn a vacsoraasztalokat elnevezhetitek országokról vagy városokról, a vendégkönyv lehet egy földgomb, a dekorációt pedig díszíthetitek vintage bőröndökkel. Már csak a menüt kell kitalálni! Mit szólnátok, ha az eddigi utazásaitok során kóstolt kedvenc ételeitekkel kedveskednétek a násznépnek? Az utolsó feladat pedig, hogy összetáncoljátok a következő utazás repjegyét!

Források: 1., 2. kép: Birds of a Feather Photography 3. kép: Etsy

4. Hawaii

Ki ne ábrándozott élete során legalább egyszer egy utazásről a Hawaii-szigetekre? Na és akkor még nem is beszéltünk a trópusi hangulatú, virágfűzéres, homokos parton tartott esküvőkről! Jó hír, hogy nem muszáj elutazni a világ másik végébe egy kis hawaii hangulatért, elég, ha egy kreatív esküvőszervezőre bízzátok magatokat. Desszertasztal helyett friss gyümölcsök, fényfűzér helyett fákja, menyecsketánc helyett limbózás. Este pedig következhet a hula-hula kifulladásig!

Források: 1. kép: Style Me Pretty, 2. kép: Anna Kim Photography, 3. kép: Gray Door Photography

5. Szuperhős

Hihetetlen, de egyre népszerűbb világszerte a szuperhős tematikájú esküvő. Nem kérdés, a Marvel és a DC Comics előretört, és meghódította az egész világot. Mára szerencsére a hölgyeket sem lehet zavarba hozni, keresgélésünk során láttunk Wonder Woman-nek öltözött menyasszonyt és képregényes magassarkút is. A kedvencünk mégis amikor a vőlegény és a koszorúsfiúk öltönye alól kikandikáknak a szuperhős jelmezek. Szerencsére több tucatnyi film áll rendelkezésetekre, hogy megjöjjön a további ihlet.

Források: 1. kép: The Deepe Family 2., 3. kép: Bridal Guide

6. Szafari

Állati nagy IGEN, egy szafari tematikájú esküvőre! Nincsen különlegesebb látvány az afrikai szavannában élő állatoknál, aki egyszer az életben látja őket eredeti környetetükben, arra örökké hatással lesz rá az élmény. Épp ezért teljesen megértjük azokat a párokat, akik szafari témájú esküvőt választanak maguknak. A Big 5-on kívül (afrikai elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán és leopárd) a szafari autókat, a szavannai növényzetet és a fa kiegészítőket is mind beleépíthetjük a dekorációba.

Források: 1.kép: Style Me Pretty, 2.kép: Lisa Hessel Photography, 3.kép: Zazzle

7. Zene

A zenét kedvelő emberek szeretik dalokkal megosztani érzéseiket másokkal. Mi is lehetne alkalmasabb helyszín az érzelmek megnyilvánulására, mint egy esküvő? Dekorációként bármely hangszer szóba jöhet, a papír kiegészítők készülhetnek kottákból, a torta és a desszertek pedig díszíthetőek hangjegyekkel. Érdemes nem csak a dekorban, de a programok terén is hangsúlyt fektetni a témára. Játszhat egy akusztikus duó mondjuk a vendégvárás alatt, szóljon hárfa és fuvola a szertartás során, vacsora után jöhet egy zenekar, majd éjjel egy fergeteges bulit csapó DJ!

Források: 1. kép: Happy Wedd 2. kép: Tiffany Amber Photography 3. kép: Alicia Thurston Photography

8. Fesztivál

Biztos Ti is láttátok már a képeket az Instagram királynő, Chiara Ferragni esküvőjéről, melynek esti buli részét a Coachella fesztivál inspirálta. Hogyha Ti is kötődtök a fesztiválok világához, mert például a Sziget fesztiválon találkoztatok előszőr, vagy a Volton csattant el az első csók vagy csak egyszerűen imádtok bulizni, mindenképp ajánljuk ezt a témát az esküvőtökhöz. Az adott fesztivál stílusjegyeit teljesen le lehet követni, az arculattól kezdve a legközismertebb jellemzőkig, mint például a Szigeten a nagyszínpad vagy a házasságkötő sátor.

Források: 1. kép: Kirsten Mavric, 2. kép: Orchard Cove Photography 3. kép: Reid Photography

9. Lego

A játék, mely világszerte hatalmas sikernek örvend, idén ünnepelte 60. születésnapját. A Lego végigkísérte gyerekkorunkat és vannak sokan, akik felnőtt korukban is rajonganak az építőjátékért. Egészen elképesztő maketteket lehet készíteni az apró elemekből, vannak olyanok, melyek elkészítése akár hónapokat is igénybe vehet. Számos lehetőség van az esküvőtökbe is beépíteni őket, például az ültetőkártyákhoz minden vendégnek egy őt formáló Lego bábuval kedveskedhettek. Az előkészületek során DIY is elkészíthettek sok Lego dekorációt, páldául kirakhatjátok belőlük az asztalszámokat és akár egy esküvői tortát is – mondjuk azért, hogy a vendégek se panaszkodjanak, az igaziról se feledkezzetek meg!

Források: 1. kép: YEAH! Weddings 2. kép: Style Me Pretty 3. kép: Gemma Clarke Photography

10. Frida Kahlo

Idén nyáron költözött be ideiglenesen a Szépművészeti Múzeumba a Frida Kahlo műveit bemutató tárlat. A 20. század egyik legmeghatározóbb női művészének belső világába is betekintést kaphatunk az elgondolkodtató festményein keresztül. Hogyha még nem láttátok, ne késlekedjetek mert már csak néhány napotok van megtekinteni, hiszen november 4-e a kiállítás utolsó napja! Kahlo művei egy új, sokszínű világot tárnak fel, amihez a mexikói népi kultúra eszköztárából merít. Fantasztikus inspirációt nyújt esküvői tematikához, ahogy ezt az lenti képek is tanúsítják.

Forrás: Roberta Facchini Photography

11. Világegyetem

Ez az egyik kedvenc témánk, teljesen elvarázsolnak minket a csillagos égboltot imitáló fények, a gyönyörű díszítőelemek és a bámulatos csillagképek. Biztos veletek is előfordult már, hogy egy romantikus este együtt csodáltátok az égboltot. Ez bizony örök emlék lehet, miért is ne szóljon erről az esküvőtök is? A mélykék dekor ráadásul abszolút eleganciát sugároz. Az est megkoronázásaként jöhet a tűzijáték vagy a csillagszóró, melyek végképp felrepítik a hangulatot, egészen a Holdig.

Források: 1. kép: Birds of a Feather 2. kép: Orange Photographie 3. kép: Hawthorne and Ivory

12. Sport

A férfiakra is gondoltunk: ha a vőlegény megszállottan rajong a sportokért, ez az ötlet biztosan elnyeri a tetszését! Építhetitek az esküvőtöket kedvenc sportotok köré – legyen az mondjuk foci, tenisz vagy műkorcsolya -, vagy kedvenc csapatotok is lehet a központi téma. Mutassátok meg, hogy Ti vagytok a legvagányabb és legsportosabb pár az ismerettségi körötökben! Néhány vetélkedővel is megbolondíthatjátok az esküvőt, hogy mindenkiben feltüzeljétek a versenyszellemet. A nagy buli után pedig jöhet a nyújtás és a lazítás!

Források: 1. kép: Mike Larson Inc. 2. kép: Pinterest 3. kép: Not on The High Street

13. Star Wars

A Star Wars tipikusan az a jelenség, amit még azoknak se kell bemutatni, akik nem láttak egy percet sem a filmekből. „Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…”, akár itt is tarthatjátok az esküvőtöket! George Lucas filmje óráisi kultusz, így hát ötletek százai hemzsengnek az interneten Star Wars esküvőkhöz.. Egy biztos: a fénykardok és Yoda Mester nem maradhat ki!

Források: 1. kép: Tina Jay Photography 2. kép: Light Saber Party Favors 3. kép: Cacá Santoro Photography

14. Glamping

A nomád életérzés a modern kényelemmel párosulva hozta létre ezt az új trendet, a „glamping”-et, azaz az elegáns kempingezést. Így mondjuk egy elképesztően menő jurtában bulizhatja végig a násznép a nagy napot. Különlegessége, hogy a glamping eskövő szinte végig a természetben zajlik, stílusában pedig az indián életérzést idézi elő. Ez a trend külföldön már hódít, legútóbb például a Pretty Little Liars egyik sztárja, Troian Bellisario házadosott ilyen stílusú esküvőn. Amennyiben felkeltettük az érdeklődéseteket és ilyesmi helyszíneket kerestek, látogassatok el a Nomád Hotel & Glamping, a Homoki Lodge, és a Mókus-Völgy honlapjaira!

Forrás: Aaron Delesie Photographer

15. Hajó

A hajós esküvő egyedi hangulatot nyújt, pláne, ha helyszínként egy a Dunán vagy a Balatonon ringatózó vízi járművet választotok. Ugye ti is élveznétek a páratlan panorámát és a naplementét miközben kimondjátok a boldogító igent? Rengeteg dekorációs elem közül válogathattok, hogy egyedi, a stílusotokhoz leginkább passzoló hajós világot teremtsetek meg. Hívjátok ki a vendégeiteket kincskereső játékra, vagy ha még jobban megbolondítanátok az esküvőt – jöhetnek a kalózok is!

Források: 1., 3. kép: Ashley Kelemen 2. kép: Pinterest

16. Gatsby

‘A little party never killed nobody’ – ki ne ismerné a híres dalt a Great Gatsby-ből? A húszas évek stílusa a filmnek köszönhetően utat tört magának a 21. században is. A Gatsby őrület már öt éve tombol szerte a világon, nem csak esküvők, hanem más rendezvények népszerű témája is. Képzeljétek el a nagy napotokat tollak, gyöngyök, boák, fodrok társaságában! Ezt a témát választva biztosak lehettek abban, hogy bolondos, laza, bulis menyegző vár rátok. A hölgyek válasszanak lágy esésű flitteres, csillogó ruhát, díszes fejpántot, hogy ők lehessenek a modern Daisy-k. Az urak pedig ne hagyják otthon a mellényt és a nadrágtartót!

Források: 1. kép: Michael Segal 2. kép: Rouxby 3. kép: Nigel Lim

17. Trónok harca

A Trónok harca egy világhírű fantasy sorozat, mely megjelenése óta 47 Emmy-díjjal és számtalan elismeréssel gazdagodott. Mindez viszont semmi ahhoz képest, hogy mennyi fanatikus rajongóval rendelkezik! Így hát nem csoda, hogy esküvő fronton is megmozgatta a nézők fantáziáját. Amennyiben Ti is rajongtok a sorozatért, kápráztassátok el vendégeiteket egy Trónok harca stílusú esküvővel, hogy megtapasztalhassák a westerosi életérzést! Ti pedig élvezzétek az esküvőtöket kényelmesen elhelyezkedve a vastrónotokon. Csak vigyázzatok, nehogy úgy járjatok, mint Joffrey…

Források: 1., 3 kép: Quasi Studios 2. kép: Pat Dy Photography 

18. Könyvek

Ti is imádjátok az illatos könyveket, pár nap alatt kiolvastok egy regényt és roskadoznak a polcaitok a különböző kötetektől? Akkor ez a téma nektek lesz leginkább kedvetekre. Rengeteg frappáns megoldással találkozhattok, ha ebben a tematikában gondolkodtok, de egy igazi könyvmolynak úgyis szárnyal a fantáziája. Az biztos, hogy az ajándéklistában szereplő kenyérpirító és az egyéb konyhai segédeszközök helyett kérhettek könyveket, amik örök emlékek maradnak. Utána irány a nászút, ahol elmerülhettek a legfrissebb szerzeményekben! Köszönetajándékként kedves gesztus a vendégeknek egy-egy személyre szóló idézettel kedveskedni kedvenc műveitekből.

Források: 1. kép: Delbarr Moradi Photograph 2. kép: Wedding Planner 3. kép: Jessica Claire

19. Jane Austen

Apropó könyvek! Ugye senkinek sem kell bemutatni az angol regényírás kiemelkedő alakját, Jane Austent? Büszkeség és balítélet, Emma, Értelem és érzelem – mind-mind olyan klasszikus művek, melyek emberek millióira voltak hatással. Stílusjegyeire a romantika, a báj és a finom elegancia jellemző. Abban az esetben, ha te is vágysz arra, hogy egy szerelmes regény főhősnője legyél esküvőd napján, akkor választd a Jane Austen inspirálta stílust!

Források: Valeria Duque Fotografia

20. Alice Csodaországban

Bevállalnátok egy Alice Csodaországban témájú esküvőt? Ahol nem az unokaöccs viszi a gyűrűket, hanem egy fehér nyuszi. Ahol a gratuláció során nem pezsgőt, hanem kecses kis csészéből teát kortyolgathattok. Ja és persze az is természetes, hogy minden ételre rá van írva, hogy EGYÉL MEG! Alice varázslatos világa garantáltan rabul ejt mindenkit. Vigyétek különleges utazásra a kedves vendégeket, mely egészen a Csodaesküvőig repíti őket!

Források: 1. kép: Weddings by Nicola & Glen 2., 3. kép: Happy Wedd

 

Reméljük mindenannyian megtaláltátok a kedvenc témátokat és sikerült kedvet hoznunk, hogy merjetek egy kis extrát belevinni az esküvőtökbe, ha arra vágytok! Hogyha eszetekbe jutott olyan téma, ami a mi listánkból kimaradt, mindenképp írjátok meg nekünk kommentben! Az álomesküvő megszervezéséhez pedig keressetek minket továbbra is bátran! 🙂

Hasonló bejegyzések