Magyarország 10 legszebb kastélya esküvőkre

2021 a kastélyok éve lesz, már ami az esküvőket illeti. Magyarországon (kapaszkodjatok meg) harmincnégy vár és kastély kap teljesen új köntöst, ami nekünk szervezőknek és pároknak is egyaránt nagy öröm. Magyarország tíz számunkra legszebb kastélyát mutatjuk be most nektek, bármelyikre is esne a választásotok, egészen biztosan hercegnőnek érezhetitek magatokat az esküvő napján.

1. Botaniq Kastély, Tura

Kezdjük a sort a legfrissebb, ropogósabb helyszínünkkel. 2016-ban kezdték meg a munkálatokat, hogy Schossberger Zsigmond építménye visszanyerje eredeti szépségét. Megérte a várakozás, hiszen a kastély egész egyszerűen lélegzetelállító lett kívűl-belül. Azoknak a pároknak ajánljuk, akik szeretnék egy kastély eleganciájával rendelkező, mégis modern környezetben kimondani az igent. Az épületben hatvan, míg a mellette elhelyezett sátorban akár 250 vendéget is tudnak fogadni.

Forrás: BDPS Zrt.

2. Prónay Kastély, Alsópetény

Sokaknak lehet ismerős ez a kastély, hiszen Magyarországon közkedvelt esküvői helyszínként üzemel már a 2011-es nagy felújítása óta. Szépségét a barokk stílusú épület, ősfás parkja és az ezeket tökéletesen kiegészítő tó adja. Innen lépcsősor vezet a kastélyhoz, ahol meseszép szalon, hall, és egyéb kiegészítő helyiségek állnak rendelkezésre. 150 főig vállalnak esküvőket, a kastély kellemes szobáiban 100 vendég tud megszállni.

3. Teleki-Degenfeld Kastélyszálló, Szirák

Az 1748-ban épült kastély a legszebb barokk kastélyok közé tartozik az országban. 1998 óta négy csillagos szállodaként működik. Egészen elképesztő, de az első írásos emlékek a kastélyról 1219-ből származnak. A Teleki-Degenfeld Kastélyszálló huszonhét db kétágyas, fürdőszobás szobával és lakosztállyal rendelkezik. A szertartás helyszínere pedig a kastély parkjában számos lehetőséget találhattok.

4. Festetics Kastély, Keszthely

Ki ne szeretne Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb kastélyában összekötni életét szerelmével? Itt érezheti igazán minden menyasszony magát hercegnőnek. A párok több szertartáshelyszín között is válogathatnak, tökéletes lehet a lélegzetelállító park, vagy a kastély tükörterme. A vacsorát pedig a bálteremben is megtarthatjátok, melynek befogadóképessége nagyjából 150-200 fő.

5. Esterházy-kastély, Fertőd

Fertőd város fő nevezetéssége ez a barokk stílusban épült gyönyörű kastély. Mai formáját a 18. század második felében nyerte el, Esterházy Miklós elképzelései és tervei alapján. Izgalmas hír, hogy ez a kastély is fel lesz újítva hamarosan. Így, aki már most első látásra beleszeretett, az egy-két éven belül egy még pompásabb épületben kelhet egybe párjával.

6. Károlyi-kastély, Fehérvárcsurgó

A  Székesfehérvártól mindössze húsz km távolságra található Károlyi-kastély is bekerült a felújításra váró kastélyok listájára. Az ötven hektáros ősfás parkban és arborétumban is van lehetőség a szertartás megtartására, sőt a kastély 120 fő befogadására alkalmas katolikus kápolnával is rendelkezik, valamint a 180 fő befogadására alkalmas rendezvényterem, a kültéri Csipketerasz és a Díszudvar is tökéletes vacsorahelyszín lehet.

Forrás: Ki tervezte

7. La contessa, Szilvásvárad

Ismertebb nevén a ‘szilvásváradi kastélyszálló’, egy hét hektáros ősparkban fekvő, fellegvárszerűen a falu fölé magasodó neobarokk épület. 2009-ben nyitott meg és azóta négy csillagos kastélyhotelként üzemel. Egertől mindössze 25 km utazás után már élvezhetjük is a régi idők eleganciáját a 80 szoba valamelyikében, vagy a 650 m2-es wellness részlegen.

Forrás: La Contessa

8. Dudits Kastély, Sobor

160 főig várják vendégeiket a kényelmes, légkondicionált rendezvénytermükben. A múlt században épült, historizáló stílusú kastély családias hangulata, antik bútorai és különleges dekorációja teljesen leveszik a vendégeket a lábaikról. A falakon megtalálhatóak gróf Széchenyi Zsigmond részben sehol sem publikált fotói, a híres afrikavadász, Soltész István, valamint a kastélyt építő id. Dudits Gábor és más magyar vadászok afrikai és európai trófeái. Stílusban teljesen eltér a fentebb említett kastélyoktól.

9. Forgách Kastély, Mándok

Egyedülálló esküvői helyszín Magyarországon a Mándokon található Forgách Kastély, hiszen a nagyjából 250 éves építmény parkjában nemrégiben felavatott Üvegpalota foglal helyet, ahol 300 fő is kényelmesen részt vehet feledhetetlen álomesküvőn. Ez a modern, különleges építmény tökéletesen passzol a XVIII. századi grófok világát tükröző kastély hangulatához, amit a 2010-es felújítás után meg is hagytak, hogy a régi idők eleganciájában pompázzon. Alig várjuk, hogy ide szervezhessünk esküvőt!

Forrás: Dupla Expo

10. Kastélyhotel Sasvár

Károlyi György 1876-tól ’82-ig Ybl Miklóssal terveztette és építtette meg a kastélyszállót. Károlyi György egyébként az épületet feleségének, Zichy Karolinnak szánta, amivel nem volt egyedüli a listánkban, hiszen az eddig felsorolt kastélyok nagyrésze ajándék volt az építtetők hölgyeinek. Károlyi György után unokája, Károlyi Mihály lett az uradalom tulajdonosa. Felesége Andrássy Katinka – a Vörös Grófnő – a legendák szerint a grófnő mindig ide bújt el, ha összeveszett a férjével, ezért a kastélyt „Duzzogó” jelzővel illették.


+1: Nádasdy Kastély, Nádasdladány

A nádasdladányi Nádasdy-kastély felújítása 2017 óta tart, bízunk benne, hogy 2020-ban már lehet esküvőket tartani ezen a csodás helyszínen is. A gyönyörű épület és parkja is megújul, a munkálatok végeztével a kiszáradt tóból csónakázótó lesz, de kiállítótér és kávézó is várja majd a látogatókat. Amint végeznek a munkálatokkal, beszámolunk nektek a végeredményről.

+ még 1: Andrássy-kastély, Tiszadob

Végül, de nem utolsó sorban bemutatnánk az egyik kedvenc, mesébeillő kastélyunkat, ami a szájhagyomány szerint Sissi hercegnő tiszteletére épült. Az Alföldön, Tiszadobon található építmény labirintussal és páratlan angolkerttel is lenyűgözi az idelátogatókat. A francia Loire folyó mentén épült középkori lovagi várkastélyok mintájára készült, neogótikus-romantikus stílusú épület négy bejárata a négy évszakot jelképezi, 12 tornya a hónapokat, 52 szobája a heteket, míg 365 ablaka a napokat. Ha ez még nem lenne így is eléggé csábító, képzeljétek el, hogy ez a kastély is felújításon fog átesni hamarosan.

Forrás: NÖF

A felújításokról bővebb információkat ezen a linken találtok.

Hasonló bejegyzések