Ismerd meg! – Gál Hanna, a Boriana márka megalkotója

„Olyan csinos légy, amilyen csak te lehetsz!” vallja Hanna, akinek a modern, minimalista stílus ruhái minden valódi nőnek megmutatják, hogy bármilyen alkatra megvan a tökéletes fazonú öltözet. Célja, hogy minden nő kényelmesen és felszabadultan érezze magát, bármit is viseljen. Ruháival nem csupán önmagát fejezi ki, hanem minden nőből kihozza a legjobbat. Bátran ajánljuk azoknak a menyasszonyainknak, akik különleges, egyedi ruhát szeretnének egy olyan tervezőtől, aki a szívét lelkét beleteszi az alkotásaiba.

Mesélj kérlek a Borianaról, mi az üzleti filozófiád?

A Boriana, mint márka pár éve jött létre, a két nevem mozaikszavából. Azonban intenzív, 100%-os figyelmet csak az elmúlt nagyjából egy évben kap, amióta lediplomáztam divattervezőként. Nagyon pici korom óta erre készültem, a mögöttes tartalmát pedig akkor találtam meg, amikor rájöttem, hányan nem vagyunk jóban a testünkkel. A ruháimmal kifejezett célom magabiztosságot adni, és önszeretetet elindítani a viselőjükben.

Készítettél már néhány ruhát a menyasszonyainknak, akik több mint elégedettek voltak. Hány megkeresésed van egy évben? Hány ruhát készítesz?

Ezt nagy örömmel hallom! ?Egyelőre egymagam tervezem és készítem a ruhákat, így ez némileg korlátozza az elkészülő ruhák számát (mert a figyelem és a minőség nem lehet alku kérdése). Az előző évben nagyjából 15- 18 ruha készült, de nem minden megkeresést vállalok el. Akikről úgy gondolom, a stílusuk vagy koncepciójuk jobban passzol más tervező profiljához, azoknak segítek nekik egymásra találni, hiszen olyan személlyel jó együtt dolgozni, akivel ugyanazt gondoljuk bizonyos dolgokról. De erre az esküvőszervezők nagyon odafigyelnek, ezért is jó velük dolgozni menyasszonyként, és szolgáltatóként is.

Sok menyasszony nem tudja mi is áll nekik a legjobban, milyen tanácsaid vannak nekik?

Először is nézzék meg, milyen ruhákat szeretnek hordani a hétköznapokban, majd pedig azt, hogy milyen színű, stílusú, fazonú ruhák tetszenek nekik az esküvői ruhák közül. Nem biztos, hogy életük nagy napján kell teljesen kilépni a komfortzónából, mert akkor nagy az esélye, hogy nem fogják megtalálni magukat a ruhában. Hogyha ez megvan, akkor bátran kérjen segítséget hozzáértőktől! Egy jó szakember sosem fog semmit erőltetni, maximum tanácsolni. Jó dolog tisztában lenni a saját alkatunkkal, esetleg szín típusunkkal is, de persze ez sem szentírás.

Honnan szoktál inspirálódni a legújabb trendekről?

Az Instagram és Pinterest nekem is jó barátom, ezen kívül külföldi esküvői magazinokat olvasok. Instagramon a kedvenceim az ausztrál tervezők, míg a magazinok közül a francia újságokat szeretem nagyon. Bátran ajánlom mindenkinek, hogyha külföldön jár, egy újságosbódéban vegyen helyi magazinokat, csoda dolgokat lehet találni bennük! ?


Kép: Katka Photographer

Mi szerinted az abszolút időtálló, ami a menyasszonyi ruhákat illeti? 

Hű, ez jó kérdés! Biztos, hogy néhány trend 20 év múlva ugyanolyan mulatságosnak fog tűnni, mint most például a ’80-as évek menyasszonyi ruhái (ezért a mondatomért elnézést kérek minden örömanyától! ?) De ebben is szerintem van sok változás, mert szerencsére manapság minden trend. Ha pedig az időtálló ruhákra gondolok, akkor szerintem az elegancia az, ami sosem megy ki a divatból.

Milyen újdonságok várhatóak 2020-ban, ami a menyasszonyi, koszorúslány divatot illeti?

Rengeteg trend fut egymás mellett, így most azokat emelném ki, amik az én szívemhez közel állnak. A hangsúlyos vállak megérkeznek az esküvői ruhákhoz is, illetve egyre nagyobb teret kapnak a nadrágok, vagy öltönyös megoldások is. Visszafogottabb verzióként pedig a lepleket és köpenyeket említeném, ami egy őszi-téli esküvőn nem csak trendi, hanem hasznos is. Szerencsére marad a minimalizmus is, aminek én kifejezetten örülök. Anyagok terén kicsit megújulnak a csipkék is, illetve megérkezik a „buff” szín is, de az ombre anyagok is előkerülnek. Ennek a koszorúslányok is örülhetnek?.

Hogy zajlik nálad a rendelés folyamata?

Először egy kötetlen beszélgetésre invitálok mindenkit. Ekkor megbeszéljük az alkalmat, elképzeléseket, kitételeket, és beszélgetünk az illető alkatáról és stílusáról. Végignézünk rengeteg képet, magazint, ami alapján felmérem, mi tetszik a viselőjének, és elmondom, ez alapján mi állna jól neki. Hogyha egyezik a stílusunk, és az elképzelés mindkettőnkhöz passzol, akkor nekiállok tervezni. 3 alternatívát készítek először, de addig tervezek, amíg a tulajdonosa teljesen beleszeret a ruhájába. Megkeresem a legtökéletesebb anyagokat, és a begyűjtött anyagminták alapján együtt kiválasztjuk a véglegeset. Amennyiben szükséges, készítek makettet is, hogy lássa a menyasszony, hogy fog kinézni a ruhája. Nálam nincs előre meghatározott próba vagy óraszám, mivel minden ruha, és viselője eltérő igényű. Minden lépésnél az a legfontosabb, hogy a viselője nyugodt legyen, tudja mi fog történni, és legyen mindenbe beleszólási joga. Így tud olyan ruha születni, amiben igazán önmaga lehet!

Milyen stílusú ruhák állnak legközelebb hozzád?

A letisztult darabok szerelmese vagyok. Persze ez nem unalmas ruhákat jelent, hanem izgalmas megoldásokat, sikkes szabásvonalakat. Az elegáns csipkéket is kedvelem, de szeretek játszani 3D-s applikációkkal is. Hiszem, hogy a felszabadultság kulcsa a kényelem és önazonosság, ezért a fűző, vagy abroncs nélküli ruhákat tervezek.

+1 hír, aminek minden jövőbeni menyasszony örülni fog

2020 elején fog debütálni az első esküvői kollekció, ami nem egy átlagos kollekció lesz. Egy olyan rendszert találtam ki, ami azoknak szól, akik könnyen elérhető egyediségre vágynak. Ezek a darabok több mindenben fognak különbözni az egyénre tervezett unikális ruháknál: kicsit más, ezáltal rövidebb lesz az elkészülési folyamat, kevesebb döntést kell hozni, kevesebb próbával, ezáltal más árfekvésben is fog mozogni. Alig várom, hogy megmutathassam, és minden nő olyan csinos legyen, amilyen csak ő lehet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szeretünk olyan fiatalos, lelkes szolgáltatókkal dolgozni, akik új színt hoznak az esküvőszakmába. Hanna minden jövőbeli menyasszonynak nagyszerű választás lehet!

Hasonló bejegyzések